Fransa Rallisi’nde Latvala ile girdiği mücadeleden galip çıkarak podyumun son basamağına çıkan Petter Solberg, şampiyona üçüncülüğü için son ana kadar savaşacağını belirtti.
Citroen Norveç ve Mad-Croc destekli C4’ü ile sezonun bitimine iki yarış kala şampiyona üçüncüsü Latvala’nın dokuz puan arkasında Norveçli, “Üçüncülüğü Galler Rallisi’nin son etabına kadar kovalayacağım. Fransa’da elde ettiğimiz üçüncülük yarış öncesi belirlediğim hedefimdi. Elimizden gelenin en iyisini yaparak istediğimizi aldık.” dedi.
Solberg sözlerine Katalunya Rallisi değerlendirmeleri ile devam etti.
“İspanya’da üçüncülükle mutlu olacağımı sanmıyorum. İlk gün ki toprak etaplarda iyi zamanlar elde edip ikinci güne iyi bir noktada başlayabilirsek, son ana kadar zorlayacağım. Bu sene asfalt etaplarda kendimi oldukça geliştirdim ve güveniyorum.” dedi.
Bulgaristan Rallisi’nden beri Solberg’in co-pilotluğunu yapan Chris Patterson ise, “Petter her günü limitinde yaşamayı seviyor. Yarış arabasının içinde, antrenman arabasının içinde ya da sabah bir bardak çay içerken bile.” dedi.
Aykut Bilir – RalliTürk Editörü