You are here
Home > WORLD > PWRC > Martin Prokop 2009’da PWRC’de Yarışacak

Martin Prokop 2009’da PWRC’de Yarışacak

Üçüncü JWRC zaferini Fransa’da elde etmesine rağmen şampiyonayı 3. sırada tamamlayan Çek sürücü Martin Prokop, 2009 sezonunda PWRC’de mücadele edeceğini açıkladı. JWRC’nin son yarışı olan Fransa Rallisi’nin ardından yaptığı açıklamada Britanya Rallisi’ne Citroen C2 Super 1600’ü ile değil bir Mitsubishi Lancer Evo 9 ile katılacağını belirten Prokop; “Yaşadığımız sorunlara rağmen bu sezon elde ettiğimiz dereceden mutluyum. Ayrıca Finlandiya, İspanya ve Fransa olmak üzere 3 yarıştan galibiyetle ayrıldım. Bu da oldukça sevindirici” sözleriyle sezonu yorumlarken, kaçan şampiyonluğun ardından “Yaptığımız hatalar bize biraz pahalıya patladı. Sezon başında hedefim tabii ki şampiyonluktu ama olmadı. Sebastien (Ogier) ile yaşadığımız çekişmeler çok keyifliydi. Gerçekten spor adına mükemmel bir sezon oldu ve biz de bu sezon çok şey öğrendik.” dedi.

“2009 sezonundan ne yapacağımıza artık karar vermemiz gerekiyor. Sanıyorum PWRC’de bir Super 2000 otomobille yarışacağız. Bir yandan da aklımızda yeniden JWRC sezonu yapıp şampiyonluk için yarışmak var. Çok yakında takımla beraber karar vermiş olacağız” diyen Prokop, geçtiğimiz haftasonu yapılan Fransa Rallisi’nin kolay olmadığını şu sözlerle dile getirdi.

“Çok değişik bir yarış oldu. Cuma günü oldukça zor etaplar bizi bekliyordu. Pazar günküler daha da zordu. Çok daha zordu… Etapların hata telafisi olmadığını biliyordu. Lastik patlatmak çok kolaydı. Bazı virajları içten alırsan lastik patlatmak işten bile değildi. Bu yarış gerçekten çok önemli bir yarış, ama bir o kadar da zor.”

HABER : EFE ERSOY
www.cizgihaber.com

Leave a Reply

Top