You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > VIA/PORT İstanbul Rallisi Nefes Kesti

VIA/PORT İstanbul Rallisi Nefes Kesti

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı olan ve İstanbul Otomobil Sporları Kulübü İSOK tarafından 31. kez düzenlenen 2010 VIA/PORT İstanbul Rallisi müthiş bir heyecana sahne oldu.

VIA/PORT Alışveriş Merkezi’nin ana sponsorluğunda ve İstanbul Ticaret Odası, Fiat, Ford, VIA Hotel ve Avis’in de katkılarıyla düzenlenen organizasyonun cumartesi günü VIA/PORT Gençlik Meydanı’nda gerçekleştirilen sembolik startı yüzlerce seyirci tarafından izlendi. Sembolik startın ardından kapalı parka alınan otomobiller, pazar sabahı; toplamda 114 km’lik özel etabın geçileceği zorlu mücadeleye Oruçoğlu etabıyla başladı.

İlk etabın en hızlı ismi Yağız Avcı olurken, Serkan Yazıcı sadece 0,2 saniye geriden kendisini takip etti. Geçilen üç etap sonrasında tamamlanan ilk kısımda ise, Serkan Yazıcı en yakın rakibi Yağız Avcı’nın 35 saniye önünde yer aldı. Yağız Avcı, 2. kısımda geçilen üç etabın tamamında en hızlı isim olmasına rağmen Serkan Yazıcı liderliğini korudu. Otomobillerin servis almasından sonra geçilen 3. kısımda da liderliği kimseye bırakmayan ST Racing pilotları Serkan Yazıcı – Kaan Özşenler ikilisi toplamdaki 1:06:15.6 derecesi ile rallinin galibi oldu. Birçok etapta en iyi dereceyi elde etmesine karşın Castrol Ford Team Türkiye ekibi Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez ikilisi ralliyi ikinci sırada tamamladı. VIA/PORT Gençlik Meydanı’nda gerçekleştirilen rallinin finiş seremonisinde, podyumun son basamağında ise Bonus Parkur Racing ekibi Burak Çukurova ve Co-pilotu Aykan Alakoç yer aldı. Yarışan tek bayan ekip olan Serpil Pak – Merve Hasbay ikilisi ralliyi başarıyla tamamlarken, gençler klasmanında yine Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi ilk sırada yer aldı.

Mahalli Şampiyona’da finişe gelen tek isim Ersen Türker- Taner Canbolat olurken Historic Rally şampiyonasında Haydar Güçlü- Hakan Severge BMW otomobilleri ile ilk sırada yer aldılar.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın bir sonraki yarışı 24-25 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Avrupa Ralli Şampiyonası’nın da bir ayağı olan Bosphorus Rally.

Top