You are here
Home > WORLD > WRC > Şampiyonla Röportaj

Şampiyonla Röportaj

Fransa Rallisi sonrası 7. kez üstüste Dünya Ralli Şampiyonu olan Sebastien Loeb, sezonu ve şampyonluğu değerlendirdi.

Her pilotun hayali şampiyon olmaktır. Bu haftasonu kendi evinizde yedinci şampiyonluğunuzu ve altmışıncı WRC yarışınızı kazandınız. Bu bir rüyanın gerçek olması değil mi?

Kesinlikle inanılmaz bir duygu. Özellikle evimde kazanmak. Bu hafta yarış için geldiğimizde kazanabileceğimi biliyordum. Kendi evimde yarıştığımdan üzerimde büyük bir baskıda oluştu. Çünkü birçok insanın beni beklediğini biliyordum. İnanılmaz bir destek gördüm. Hala yaşadığım duygu tarif etmekte zorlanıyorum. Bu yarış ilgi çekeceğini tahmin ediyordum. Ama tahminlerimin çok üstünde çıktı. İnsanlar resmen her yerde idi. Etaplarda, yol kısımlarında, evlerinin önünde, servis alanında. Müthiş bir atmosfer vardı.

Son etabın finişine ulaştığınızda ağladınız mı?

Biraz oldu tabi ki. Özellikle de zaman masasında beni bekleyen arkadaşlarımı görünce. Son etapta hızlı bile gidemedim. İlk başta denedim ama sonra tamam diyip tempomu koruyarak sadece finişe geldim. Ayrıca sabah yol kısmında kendi kasabam olan Oberhoffen geçerken, bütün kasaba beni karşıladı. İnanılmaz bir andı.

Bu haftasonu üstünüzde muazzam bir ilgi ile yarışmak nasıldı?

Açıkçası buna kapılmamaya çalıştım. Sonuçta yapmam gereken bir işim vardı ve yarışa odaklandım. Ama gene bunu hissetmemeniz mümkün değil.

Citroen de burada Altıncı Markalar Şampiyonluğu’nu kazandı. Çift kutlama yapıyorsunuz?

Evet. 2004 Korsika gibi oldu. Aynı anda şampiyonluğa ulaşmak harika. Özellikle Fransa’da bunu yaşamak daha özel. Takımımla gerçekten çok mutluyum. Müthiş bir araç hazırladılar ve inanılmaz bir efor sarf ettiler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ortada büyük bir mücadele vardı. Petter, Dani ve Sebastien beni her yarışta zorladılar.

Peki sekizinci şampiyonluk için mücadele etmeye hazır mısınız?

Öncelikle şu anın keyfini çıkarmak istiyorum.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top