You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > FIA Genç Sürücü Akademisi

FIA Genç Sürücü Akademisi

FIA’nın 2011 sezonundan itibaren başlatmayı planladığı Genç Sürücü Akademisi için, resmi prosedürler başladı. 2011 Şubat’ında Avusturya’da kurulacak olan Akademi’de Formula 1 pilotu Alex Wurz ve Dünya şampiyonu co-pilot Robert Reid de eğitmen olarak yer alıyor.

Dünya çapındaki federasyonlar tarafından önerilecek listenin içinden FIA tarafından yapılacak seçimle belirlenen genç sürücüler, bu akademide motorsporlarının zirvesinde yer almalarını sağlayabilecek bir eğitime tabii tutulacaklar. Sürücülerin, sürüş yeteneklerinin yanı sıra, yol güvenliğine karşı duyarlılıkları, güvenlikle ilgili tutumları, parkur içi ve parkur dışındaki sporcu sorumlulukları gibi konularda da eğitileceği programda, beş kıtadan toplam 10 sürücü eğitilecek. Eğitim programı, 2011 sezonunda, dokuz ay boyunca sürecek ve aşağıdaki bölümleri içerecektir:

Fizyoloji, Spor psikolojisi, Beslenme ve sıvı tüketimi, Sürüş yetenekleri, Araç dinamiğinin anlaşılabilmesi için teorik ve pratik dersler, Yol güvenliği eğitimci sertifikası, Motorsporlarında sponsorluk ve ticari konular, Medya ve iletişim, Takım performansı ve takım dinamiği, Kişisel yeteneklerin gelişimi, Kariyer planlaması, Pazarlama, Lojistik ve planlama

Sürücülerin eğitim masraflarının FIA tarafından karşılanacağı akademiye başvurabilmek için aşağıdaki madde ve kriterlerin sağlanması gerekiyor.

1. Akademi kariyerlerinin başındaki genç sürücüleri hedeflemektedir.

2. Akademide verilecek eğitim, her katılımcı için 65,000 Euro’ya mal olacak ve bu bütçe direkt olarak FIA Vakfı tarafından sağlanacaktır.

3. Her ASN, FIA Enstitüsüne iki aday önerebilecek ve bu adaylar, söz konusu ASN tarafından, kendi takdirine göre seçilecektir. Bu seçimde FIA Enstitüsü’nün herhangi bir rolü olmayacaktır.

4. FIA Enstitüsü, yönetim ve seçim sürecinin işletilmesi ve adayların seçime yardımcı olmak için bazı üçüncü şahısları ve servis sağlayıcılarını kullanacaktır.

5. FIA Enstitüsü ve üçüncü parti servis sağlayıcıları, Genç Sürücü Akademisi’ne katılan sürücülerin seçmeleri esnasında FIA Enstitüsü’nün sitesinde yer alan kıstaslara göre değerlendirme yapacaktır. Bununla beraber, sürücülerin son seçim sürecinin herhangi bir aşamasındaki seçimi FIA Enstitüsü takdirine bağlı olarak yapılabilir. FIA Enstitüsü seçimin herhangi bir aşamasındaki sürücünün neden seçildiği ya da neden reddedildiği hakkında gerekçe sunmak zorunda olmayacaktır.

6. FIA Enstitüsü, katılımcının belirlenen süre içinde motor sporlarında aktif olarak yer almayı bırakması halinde, Akademi bünyesindeki programı iptal etme hakkında sahiptir.

FIA tarafından hazırlanan, Sık Sorulan Sorular dokümanı ekte yer almaktadır.

Seçim Kriterleri

1. Başvuru sahipleri, 1 Ocak 2011 tarihinde 17-23 yaş arasında olmalıdır.
2. Başvuru sahiplerinin uzun vadedeki hedefi, uluslararası müsabakaların zirvesinde mücadele etmek olmalıdır.
3. Başvuru sahibi, istikrarlı şekilde başarılı sonuçlar elde etmiş olmalıdır.
4. Başvuru sahibi, 2010 yılında pist yarışları ya da rallide en azından birinci sezonunu geçirmiş olmalıdır.
5. Başvuru sahipleri, 2011 yılında Avrupa merkezli serilerde mücadele etmelidir.
6. Başvuru sahiplerinin, ASN’leri tarafından verilmiş geçerli bir yarışma lisansına sahip olması gerekmektedir. (2011 yılı için, Avrupa serileri için vize içermelidir).
7. Başvuru sahipleri, Akademi’de katılımcı olarak bulundukları dönemde yarışabilmek için, gerekli olan bütçeyi sağlamak için kaynaklara sahip olduklarını doğrulamalıdırlar.
8. Başvuru sahipleri, İngilizce dilinde yeterli derecede konuşma ve yazma kabiliyetine sahip olmalıdır. (ilk dilin İngilizce olmasına gerek yoktur)
9. Başvuru sahipleri, 1-4 Şubat 2011 tarihinde Avusturya’da yapılacak seçim kampına katılacağını teyit etmelidir.
10. Başvuru sahipleri, 1-4 Şubat 2011 tarihinde Avusturya’da yapılacak seçim kampına katılmak için yolculuk ve geçimi için gerekli olan parayı sağlayabileceklerini doğrulamalıdır.
11. Başvuru sahibi, ortalama kişisel kondüsyon seviyesinin üzerinde olmalıdır.
12. Başvuru sahipleri, 2011 yılı boyunca Akademide yer almanın bir parçası olan tüm aktivitelere katılabileceklerini teyit etmelidir. (atölye çalışmaları ve diğer antrenman seansları dahil)
13. Başvuru sahipleri, 2011 yılı boyunca akademi aktivitelerine katılırken kendi seyahat masraflarını karşılayabileceklerini teyit etmelidir. Akademi aktivitelerinin yapılacağı yere birkaç saat uçuş mesafesinde olan başvuru sahiplerinin masraflarının 1,000€’yu geçmemesi beklenmektedir.
14. Başvuru sahibi, yarış kıyafetlerinin ve yarış otomobilinin üzerinde Akademi logolarının yer almasını kabul etmelidir.
15. Başvuru sahibi, FIA Enstitüsü elçisi olmaya hazır olduğunu teyit etmelidir.
16. Başvuru sahibi, FIA Enstitüsüyle, Akademi’deyken ve elçi olarak görev yaparkenki sorumluluklarını belirleyen anlaşmaya imza atacağını teyit etmelidir.

Bu kriterlere uyabilecek olan sporcularımızın, ekteki PDF formatındaki formu doldurarak, en geç 15 Ekim 2010 Cuma akşamı saat 18:00’a kadar, [email protected] adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

TOSFED, yapılacak başvuruların ardından, FIA Enstitüsü’ne bildirmeyi uygun gördüğü adayları, 29 Ekim 2010 Cuma günü açıklayacaktır.

PDF Form Linkhttp://www.tosfed.org.tr/images/dokumanlar/academy_application_form.pdf

Top