You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Sezon Finali Bursa’da

Sezon Finali Bursa’da

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 9. yarışı olan 35.Yeşil Bursa Rallisi, 41 ekibin katılımı ile 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Ralliye 6 ekiple katılan Bonus Parkur Racing, Fatih Kara Grup N Şampiyonluğu, Özen Özer ile gençler birinciliği ve takımlar birinciliği hedefi ile start alacak…

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 9. yarışı olan 35.Yeşil Bursa Rallisi bu hafta sonu düzenleniyor…

Yağışlı bir havada ve toprak zeminli parkurda gerçekleştirilecek rallinin, sezonun final yarışı olması sebebi ile büyük çekişmeye sahne olması bekleniyor.

Bursa Otomobil Sporları Kulübü BOSSEK tarafından düzenlenen ralli, 16 Ekim Cumartesi günü 18:00′ de Kültürkpark’tan verilecek startla başlayacak. Aynı gün 18.30’dan itibaren Orhaneli yolu üzerinde bulunan Nilüfer Karting Pisti’ne Mavi Cin seyirci özel etabını geçecek olan ekipler ilk günü tamamlayacaklar. Pazar sabahı Orhaneli-Keles bölgesinde yer alan Uluçam, Karakova, Doğancı ve Atlas etaplarını ikişer kez geçecek olan yarışmacılar, saat 16:00’dan itibaren Holiday Inn Oteli önünde finişe ulaşacaklar.

Türkiye Ralli Takımlar Birinciliği’nde lider durumda yer alan Bonus Parkur Racing de, bu yarışta 6 ekiple start alacak. Burak Çukurova-Aykan Alakoç, Fatih Kara-Bilge Ayan ve Özen Özer-Bora Arabacı Mitsubishi Lancer Evo IX ile Ercan Kazaz-Serdar Kurbanzade ise Mitsubishi Lancer EVO X ile podyum hedefi ile start alacaklar. Ayrıca Engin Kap-Akın Bilgütay Anadol STC-16 ve Kemal Gamgam-Birol Otağ Ford Escort MKII ile historic klasmanında mücadele edecekler. Bu yarış öncesinde, 30 yaş üzeri otomobillere açık Türkiye Historic Rally Şampiyonası’nda, Poşetsan destekli Kemal Gamgam şampiyonluğu matematiksel olarak garantilemişti.

35.Yeşil Bursa Rallisi, geride bıraktığımız altı yıldaki 46 rallide Burak Çukurova’nın yardımcı sürücülüğünü yapan Aykan Alakoç’un da jubilesi olacak. Burak Çukurova da 46 rallide sadece 2 yarış dışı ile sonuçlanan birlikteliklerini podyumda bitirebilmek için elinden geleni yapacak.

Garanti Bonus ana sponsorluğunda, Unifree Dutyfree, Dexter, Ravika, Technospray, Pirelli ve AEK Weld katkıları ile mücadele eden Bonus Parkur Racing, bu yarıştan maksimum puan alarak, Türkiye Ralli Takımlar Birinciliği’ni ve Faith Kara ile de Türkiye Ralli Grup N Birinciliği’ni ilan etmeyi hedefliyor.

Not: Takım hakkında detaylı bilgi ve görsellere www.ParkurRacing.net sitemizden ulaşabilirsiniz.

Top