You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ford Fiesta S2000 İlk Şampiyonluğuna Hazır

Ford Fiesta S2000 İlk Şampiyonluğuna Hazır

Yağız Avcı, Yeşil Bursa Rallisi’nde Türkiye Şampiyonluğu’na çok yakın. 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarıştırdığı Fiesta’larla olağanüstü bir sezon geçiren Castrol Ford Team Türkiye, bu sezon ilk kez parkura çıkan Fiesta S2000 ile ilk şampiyonluğuna çok yaklaştı. Yeşil Bursa Rallisi’nde co-pilotu Bahadır Gücenmez ile bir kez daha kürsünün en üst basamağına çıkmayı hedefleyen Yağız Avcı, yarışı ilk 7’de bitirmesi halinde 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Pilotlar Şampiyonu olacak.

Türk Otomotiv Sanayi’nin kalbi olan Bursa’da bu yıl 35’inci kez gerçekleştirilecek olan Yesil Bursa Rallisi 16 Ekim’de start alacak. Sezonun sondan bir önceki yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi için hazırlıklarını tamamlayan Castrol Ford Team Türkiye, bundan önceki 8 yarışta elde ettiği başarıları yine bir zaferle perçinlemek istiyor. 112 km’lik 9 özel etabın koşulacağı rallide toplamda 270 km mesafe kat edecek.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2010 sezonunda yarıştırdığı Ford Fiesta’larla yüzde 90’ın üzerinde finiş performansı ile rekor bir sezona imza atan ve sezon ikinciliğini garantileyen Castrol Ford Team Türkiye, Yeşil Bursa Rallisi’nde yarıştıracağı Ford Fiesta S2000, Fiesta R2 ve Fiesta ST ralli otomobilleriyle de maksimum finiş oranı başarısını sürdürmeyi hedefliyor.

Geçen yılın pilotlar şampiyonu Yağız Avcı, co-pilotu Bahadır Gücenmez ile birlikte bu sezon ilk kez yarıştığı Fiesta S2000 ile ardı ardına ikinci pilotlar şampiyonluğu unvanına çok yakın. Bu sezon yarıştığı 8 ayakta elde ettiği 5 birincilikle 118,20 puana ulaşan genç pilot, Yeşil Bursa Rallisi’nde ilk 7 sırada finiş görse de, 2010 Türkiye Ralli Şampiyonluğu unvanına ulaşacak.

İstikrarlı tempoları ile Castrol Ford Team Türkiye’ye bütün sezon boyunca şampiyonluk mücadelesinde büyük katkılar sağlayan Orhan Avcıoğlu-Burak Akçay ikilisi, Yeşil Bursa Rallisi’nde de Ford Fiesta R2 otomobilleriyle ekibe değerli puanlar kazandırmayı hedefliyor.

Türkiye ile birlikte dünyada da ilk sezonunu yaşayan Ford Fiesta S2000, sadece performansı değil, dayanıklılığı ile de Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisine destek oldu. 2010 sezonunda kendisinden çok daha güçlü otomobilleri geride bırakmayı başaran Fiesta S2000, kapılarını 29 Ekim’de İstanbul’da açacak olan Autoshow 2010 Otomobil Fuarı’nda Ford standındaki yerini alacak.

Tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Castrol Ford Team Türkiye, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın geride kalan 8 ayağında kazandığı puanlarla Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi ile 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Gençler Birinciliği ve Sınıf N3 Birinciliği’ni garantilerken Emre Yurdakul-Burak Erdener ikilisi ile de 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Grup A ve Sınıf A6 Birinciliği’ne ulaşmış durumda.

Serdar Bostancı: “Yeşil Bursa Rallisi’nin Castrol Ford Team Türkiye için erken final olmasını diliyorum”

Çok iyi bir sezonu geride bıraktıklarını ve hem pilotlar hem de Fiesta’ların performansından son derece memnun olduğunu belirten Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Sezonun geride kalan 8 ayağında göstermiş olduğumuz performans tüm ekibin motivasyonunu yüksek tuttu. Yaş ortalaması 25 olan pilotlarımıza duyduğumuz güvenin karşılığını en üst seviyede aldık. Yarıştığımız Ford Fiesta’lar, özellikle de Fiesta S2000, takımımızı bu yıl zirveye taşıdı. Sezon boyu elde ettiğimiz başarıyı Yeşil Bursa Rallisi’nde de sergileyebilirsek, hem pilotlar şampiyonluğu hem de takım birinciliği adına erken final yaşamış olacağız” dedi.

Top