You are here
Home > WORLD > IRC > Peugeot Sport Türkiye’den İskoçya Rallisi’nde Muhteşem Sonuç

Peugeot Sport Türkiye’den İskoçya Rallisi’nde Muhteşem Sonuç

Kıtalararası Ralli Şampiyonası’nın ilk ve tek bayan ekibi olan ve bu şampiyonada altıncı yarışlarına çıkan Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney, Peugeot Sport Türkiye ile Türk bayrağını bu kez de İskoçya Rallisi’nde dalgalandırırdı. Peugeot Sport Türkiye, IRC tarihinde puan alan ilk bayan ekip olarak çok önemli bir başarıya da imza attı.

47 ekibin kayıt yaptırdığı İskoçya Rallisi’nde toplam 196 km. uzunluğunda 12 etap geçildi. Peugeot 207 S2000 ile yarışan Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney yarışı 7. olarak tamamlayarak hem bu sezonki Kıtalararası Ralli Şampiyonası’ndaki ilk puanlarını aldılar hem de IRC tarihinde puan alan ilk bayan ekip olarak tarihe geçtiler.

İlk sekizin puan aldığı yarışta 7. olarak iki puan alan Peugeot Sport Türkiye Pilotu Burcu Çetinkaya “Sezon başından itibaren ilk hedefimiz puan almaktı ve bunu başarmak bizi gerçekten çok mutlu etti. Ayrıca IRC tarihinde puan alan ilk bayan ekip olduk. Sıradaki hedefimiz çıtayı daha da yükselterek sezonun son yarışı olan Güney Kıbrıs Rallisi’ni daha üst sıralarda tamamlamak” diyerek yarış hakkındaki düşüncelerini belirtirken Çiçek Güney ise “Son etabın kalan 7 kilometresinde şanzıman sorunu yaşadık. Çok stresli dakikalardı bizim için. Finişe bu dereceyle gelip puan aldığımız için çok mutluyuz. IRC’de puan alan ilk bayan ekip olmak bizim için unutulmaz olacak. ” dedi.

Başta Türkiye Tanıtım Fonu olmak üzere Türk Hava Yolları, Total, Ansell, Yokohama, Red Bull, Gefco, Golden Bay Tour ve Peugeot Finans desteği ile yarışan Peugeot Sport Türkiye Ekibi 04–06 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Güney Kıbrıs Rallisi ile sezonu tamamlayacak.

Burcu Çetinkaya’ya Yılın En İyi Sporcusu Ödülü

“AUTO BEST 2010” yarışması kapsamında gelecek vadeden en iyi otomobil sporcularının onurlandırıldığı SPORT BEST 2010 ödüllerinde bu yıl, Peugeot Sport Türkiye ile dünya klasmanında her geçen gün derecesini yükselten ilk bayan Türk ralli pilotu Burcu Çetinkaya “Yılın En iyi Sporcusu” ödülüne layık görüldü. Büyük jürinin tam oylamasıyla bu unvana kavuşan Burcu Çetinkaya Türkiye için gurur kaynağı oldu.

Top