You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yeşil Bursa Rallisi’nin Galibi Yağız Avcı Oldu

Yeşil Bursa Rallisi’nin Galibi Yağız Avcı Oldu

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2010 sezonundaki son ayağı olan 35. Yeşil Bursa Rallisi, 16-17 Ekim tarihlerinde BOSSEK (Bursa Otomobil Sporları Kulübü) organizasyonuyla gerçekleştirildi. Yoğun yağmur yağışı nedeni ile oldukça ağırlaşan parkurda, start alan 38 ekipten 24’ü finişe ulaşma başarısı gösterebildi.

Toplamda 112.22 kilometre uzunluğundaki toprak zeminli dokuz özel etabın ardından yarışın galibi, Castrol Ford Team Türkiye pilotu Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez ikilisi oldu. 2009 Türkiye Ralli Şampiyonu Avcı, yarışı ilk yedi içerisinde bitirmesi halinde bu sezon ilk kez parkura çıkan Fiesta S2000 ile 2010 şampiyonluğuna da erişecekti. Bu parolayla yarışa başlayan ikili yarışı podyumun zirvesinde bitirmeyi başardı. Öte yandan bu galibiyet, genç sürücünün bu sezon koşulan WRC Türkiye Rallisi’nin iki gününde elde ettiği birincilikler dahil olmak üzere, dokuz ayaktaki beşinci galibiyeti oldu.

Dokuz özel etabın beşinde en iyi zamanı kaydeden Bonus Parkur Racing’den Ercan Kazaz-Serdar Kurbanzade ikilisi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez’in 22 saniye ardında genel klasman ikinciliği ve Grup N birinciliğinin sahibi oldu. Takımın bir diğer ekibi Fatih Kara-Bilge Ayan Mitsubishi Lancer Evo IX ile genel klasman üçüncülüğünü elde etti.

ST Racing ekibi Uğur Soylu ve Fatih İnan ikilisi ralliyi dördüncü sırada tamamlarken, Bonus Parkur Racing’in genç ekibi Özen Özer-Bora Arabacı kariyerlerinin en iyi sonucuna ulaşarak genel klasman beşinciliği ve Genç Sürücüler Birinciliğini kazanmayı başardı.

Castrol Ford Team Türkiye pilotları Emre Yurdakul ve Orhan Avcıoğlu Ford Fiesta R2’ler ile A6 sınıfının ilk iki sırasını, genel klasmanın yedinci ve sekizinci sıralarını elde ettiler.

30 yaş üzeri otomobillere açık Türkiye Historic Rally Şampiyonası’nda, 1978 model Ford Escort MKII ile mücadele eden Kemal Gamgam – Birol Otağ ekibi yarışı ilk sırada tamamladı.

35. Yeşil Bursa Rallisi, geride bıraktığımız altı yıldaki 46 rallide Burak Çukurova’nın yardımcı sürücülüğünü yapan Aykan Alakoç’un da son rallisi oldu. Ekip, yarışı podyumda tamamlama hedefiyle başladıkları rallide, bitime iki etap kala radyatör fanı kırılması nedeni ile yarış dışı kaldılar.

Bursalı şampiyon sürücü Serkan Yazıcı da kendi evindeki ralli de bir su geçişi sonrasında yaşadığı mekanik arıza sonucunda yarış dışı kalan isimlere katıldı.

Yeşil Bursa Rallisi’yle tamamlanan Türkiye Ralli Şampiyonası’nda birçok sınıfın şampiyonu da belli oldu…

Şampiyonlukları Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun yapacağı sportif incelemelerin ardından ilan edilecek.

Top