You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Emre Yurdakul’un Tasarımına Ödül

Emre Yurdakul’un Tasarımına Ödül

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının,  “İstanbul İçin Taksi Sistemi Tasarımı Fikir Projesi Yarışması” adı altında başlattığı yarışma nihayet sonuçlandı. Eko-araç kategorisinde ralli parkurlarının şampiyon pilotu Emre Yurdakul’un “Green İstanbul” adlı tasarımı birinci oldu.

Uygulayıcılar ve Profesyoneller, Eko-Araç, Durak ve İletişim olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılan yarışma, jürinin ön elemesinin ardından tasarımların halk oylamasına sunulması ile dikkat çekmişti. Oylama sürecinin sonunda Eko-Araç kategorisinde %41 oyla Emre Yurdakul’un “Green İstanbul” tasarımı birinci oldu ve 35 bin TL ödül kazandı.

Marmara Üniversitesi’nin Endüstriyel Tasarım bölümünü bitiren, 2004 yılında Ford takımı ile ralli parkurlarına adım atan genç pilot bugüne kadar 47 yarışta start almış ve diğer başarılarının yanı sıra 2008 yılında uluslararası “Fiesta Sporting Trophy International Şampiyonu” unvanını da kazanmıştı.

Emre Yurdakul Ford Focus WRC ile yarışma fırsatını yakalamış az sayıdaki pilottan birisi olmuştu. Emre halen “Castrol Ford Team Türkiye”de Fiesta R2 ile yarışmaya devam ediyor.

OtomobilNews özel haberidir.

KAYNAK : www.otomobilnews.com

Top