You are here
Home > NATIONAL > Loix, Bohemia’yı Kazandı

Loix, Bohemia’yı Kazandı

Belçikalı kurt pilot Freddy Loix, IRC serisindeki Geko Ypres Rallisi’ni kazandıktan sonra takımı Skoda tarafından Çek Cumhuriyeti’nde koşulacak ve Orta Avrupa’nın en çok ilgi çeken yarışlarından olan Bohemia Rallisi’nde de start alıp baştan sona yarışı domine ederek kazanmayı bildi.

Skoda Fabrikası renklerindeki Fabia Super2000 ile start alan 40 yaşındaki Loix, Cuma gününden itibaren elde ettiği liderliği yarış sonuna kadar bırakmazken, yaptığı açıklamada Bohemia’nın Ypres’den zor bir yarış olduğunu söyledi.

“Burası kesinlikle Ypres’den daha zordu. Ağaçlar ile çevrili daracık köy yolları yapılacak en küçük hatayı bile telafisi imkânsız hale getiriyordu. Pazar günü havanın bir anda bozması da işleri daha da zorlaştırdı. Burada kazanmak harika bir duygu.” dedi.

Başta Vaclav Pech olmak üzere birçok ev sahibi ve iddialı pilotun sorunlar yaşayarak yarışdışı kalması ve geri düşmesi sonucunda nispeten rahat bir yarış çıkaran Loix’i, Peugeot 207 S2000 pilotu Pavel Valousek 35,2 saniye geriden takip ederken ikinciliği kazanırken, üçüncülüğü ise gene Çek bir pilot Vaclav Arazim Lancer Evo 9 ile elde etti.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top