You are here
Home > WORLD > ERC > Müthiş Çekişmenin Galibi Rossetti

Müthiş Çekişmenin Galibi Rossetti

2008 ve 2010 ERC Şampiyonu olan Luca Rossetti serinin beşinci ayağı olan 42. Bulgaristan Rallisi’ni yarışın son iki etabındaki müthiş performansı ile kazanarak kariyerinin on sekizinci galibiyetini kazandı.

Pegasus Racing tarafından yürütülen Fiat Abarth Grande Punto Super2000 ile start alan Rossetti yarışın ilk gününde ilk beş içinde zamanlara imza atarken, Bulgar 207 S2000 pilotu Peter Gyoshev yarışı baştan sona lider sürdü.

Hemen arkasında ise başka bir 207 pilotu İtalyan Luca Betti onu takip ediyordu.

Son gününe Betti’den 6.6, Rossetti’den 11,7 saniye önde başlayan Gyoshev’in farkı koruyarak yarışı kazanması beklenirken, Rossetti her etapta Bulgar pilottan daha iyi zamanlara imza atarak yarışı 7.2 saniye ile kazandı.

Podyumun üçüncü basamağında ise Betti bulunuyordu.

Yarışın en büyük hayal kırıklığı ile ikinci etapta lastik patlatarak büyük zaman kaybederek geriye düşmesine rağmen on özel etabın yedisinde en iyi zamana imza atan Bulgar Skoda Fabia S2000 pilotu Dimitiar Iliev idi.

Iliev beşinci sırada Jasen Popov’un Lancer Evo X R4’ünün ardında finiş gördü.

İki Çeker sınıfında ise ev sahibi pilot Todor Slavov Clio R3 ile aldığı 20 saniye cezası ve lastik patlatmasına rağmen birinci olurken, Punto Kitcar pilotu Ivan Ganchev ikinci hemen ardından Pegasus Racing’in iki numaralı ekibi Fatih Kara- Bilge Ayan Palio S1600 ile üçüncü sırada finiş gördüler.

HABER : Aykut Bilir – RalliTürk.net Editör

Top