You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Kulüpler Birliği Platformu

Kulüpler Birliği Platformu

Körfez’de Bir Pist

4 yıldır, İstanbul’da bir pisti dahi olmadan yarışmaya çabalayan “Karting Camiası” nihayet İzmit Körfez Pisti’nin devreye girmesi ile rahat bir nefes alacağını zannediyor idi. Ama bu mümkün olamadı.

Aslında tüm tesis yokluğuna rağmen karting branşı , motorsporlarının son yıllardaki yükselen yıldızı idi. Şu anda yurtdışında yarış takip edenlerin sayısı,  genel sporcu oranına göre oldukça yüksek olan kartingte uluslararası başarılarda yavaş yavaş geliyor zaten.

Kartingciler tamamen kendi ceplerinden harcadıkları paraları ile yurtdışında yarışırken burada edindikleri bilgi, görgülerinide kendi camiaları içinde paylaşmayı ihmal etmiyorlar.

Bir yere gidip yarışan, bir dahaki yarışa ekibinden bir diğer kişinin de gidip yarışmasına vesile olmak da. Dolayısı ile sporuna sahip ve hakim bir sporcu ve veli  grubu var.

Bu yüzden “Körfez Pisti” zaten ivmelenmiş olan bu branşı bir adım daha ileri taşıması açısından büyük önem taşımakda idi. Herkesin büyük bir açlıkla beklediği pist maalesef bu hafta sonu çoğu kişiyi tatmin edemedi. Beklentilerin gerçekleşmemesinin yanı sıra “Federasyon “ ilgililerinin agresif ve garip tutumu , durumu dahada güçleştirdi.

TOSFED  yetkililerince CIK-FIA standartlarında olarak lanse edilen pist ile ilgili yetkili kimse, kartingcilerden bir fikir dahi duymak istemedi. Fikir ve görüşlerini bir şekilde ifade edebilenler önce bilgisizlikle suçlandı, sonrada yeni jenerasyon pistleri bilmedikleri iddia edildi. Daha sonra “erkeklerse buraya  gelip yüzümüze konuşsunlar denildi”, “en son olarakda dedikoducu olarak nitelendirildi”.  Halbuki kimse ne dedikodu, neden bozgunculuk yapıyor, sadece elindeki, beynindeki veriler ile gözünün önündekini değerlendiriyor ve uyuşmayanları ifade ediyodu.

Halbuki Sn. TOSFEC’ciler biraz düşünerek hareket etseler , bilgisiz olanın kendileri olduklarını hemen hatırlayabilirlerdi. Çünkü bu veli ve sporcuların çoğu, zaten yurtdışında CIK-FIA onaylı pistlerde uzun yıllardan beri yarışmakta idi ve bu kişilerin görüşleri , hayatlarını son 5-10 senesinde hiçbir yurtdışı piste ve yarışa gitmemiş olan “uzmanların” görüşünden tabii ki daha farklı olacaktı.

Doğal olarak hiç kimse pistin şeklini bir şeye benzetememiş durumda. O garip viraj şekilleri, ucubik apeks ve kerbler, içinden çıkılamaz  “U” virajlar….v.s.. Bunların hiçbiri, ne bir Lonato’ya , LaConca’ya, Wackersdorf’a, Genk’e, Siena’ya, Trent Valley’e, benzemiyordu. Herkes düşündü, taşındı ama benzer bir pist dahi aklına gelmedi…

Benzeme işini bir kenara bırakırsak, kartingciler bu piste “uluslararası lisans” alınabilmesi konusunada inanmadı. Çünkü  HYPERLINK “http://www.cik-fia.com’da” www.cik-fia.com’da bir “C” lisans pistte dahi olması gereken her şey, vidasına somununa kadar yazıyordu ve bizim meşhur pistimiz orada yazanların uzağından , yakınından geçmiyordu. Ne pist genişliği , ne virajların açıları, nede gidiş geliş yollarının birbirine yakınlığı , her şey tamamen kural dışı olmuştu. Kerbler ,sanki büyük otomobil kerb’i idi.apeksler kimi yerde kısa ,kimi yerde yanlış yerde idi.

Üstüne üstlük start-finiş düzlüğü boyunca birde duvar inşa edilmişdi.

Ortada kesin bir yanlışlık olmalıydı, ya bu CIK Şampiyonalarının ve onlarca uluslar arası yarışın koşulduğu pistleri yanlış yapmışlardı, yada bizim pistte bir sorun vardı.

Şimdi kartingciler ve motorsporları camiası şu soruların cevabını merak ediyorlar. Bu pistin çizimini, yerleşimini kim yaptı?, o duvarı oraya kim koydurdu ?(projede gözükmüyor), o garip kerb leri kim yaptırdı?, eskiden dümdüz olan pistte yapılan olağanüstü çalışmalar sayesinde artık yarış bile izlenemiyor.

Özellikle veliler, duvarın varlığından çok rahatsız ve bu “eşsiz benzersiz” duvarın, sporcular için tehlike oluşturduğunu üstüne basa basa belirtiyorlar. İlk günler “ben yaptım oldu” diyen başkan, “kimmiş o beğenmiyen ulan” diyen genel sekreter bakalım “matematik “ gerçekler karşısında “neymiş ulan ilim-bilim-ihtisas” demeye devam mı edecekler… Yoksa hazır iş makinaları içerideyken sorunlara ivedi bir çözüm mü bulacaklar… Devletin ve bu sporun parasını böyle sorumsuzca harcamak her şeyden önce sporcularına haksızlık… Ki bu sporcular
daha küçük yaşlarında “Milli” sporcu olma şerefine erişmiş ve bu ülkeye kupalar ,dereceler getirmiş çocuklarımız… Onlar daha iyilerini hak ediyorlar.

Takipçisiyiz…..

KULÜPLER BİRLİĞİ PLATFORMU
www.kuluplerbirligi.com

Top