You are here
Home > WORLD > IRC > Uçan Finli Azur’un Kazananı

Uçan Finli Azur’un Kazananı

2011 sezonunun altıncı ayağı olan Sata Azur Rallisi Finli pilot Juho Hanninen’in zaferi ile sonuçlandı. Böylece Hanninen bu sezon start aldığı dört yarışın üçünü kazanarak, IRC’nin en çok yarış kazanan sürücüsü listesinde ve sürücüler klasmanında zirveye oturdu.

On yedi özel etabın on beşini yarış lideri olan Finli pilotu podyumun ikinci basamağında Norveçli Skoda UK pilotu Andreas Mikkelsen takip ederken, Hanninen takım arkadaşı Çek Jan Kopecky’i üçüncü sırada finişe ulaştı. Yarışın ilk etabında Mikkelsen en iyi zamana imza atarken Hanninen cevap vermekte gecikmedi. Mikkelsen tekrar yarış liderliğini ancak on üçüncü etapta ele geçirirken hemen Finli pilot cevap verdi. Hanninen, “Çok iyi bir haftasonu geçirdik. Takım müthiş çalıştı. Bunun en büyük ispatı podyumdaki üç Skoda Fabia S2000. Andreas ile çok çekişmeli bir mücadele yaşadık.” derken, Mikkelsen , “İkinci sırada olmak takımımız adına harika. Sezona zor bir başlangıç yapmıştık. Açıkçası Juho müthiş hızlı onu yakalamak için limitlerimin ötesinde gitti. Belki gelecek sefere onu geçebilirim.” dedi.

Hava koşullarının sık sık değiştiği Portekiz’deki yarışta cumartesi günü etkili olan sis zaten kırıcı olan etapları daha da zorlu hale getirirdi. Üçüncülük için çekişen ev sahibi pilot Bruno Magalhaes ve Çek Jan Kopecky son güne kadar dişe diş bir mücadele sergilerken, son günün başında Portekizli pilotun 207 S2000’inin arka diferansiyeli kırılınca yarış dışı kaldı. Kopecky, “Bruno ile harika bir çekişme içindeydik. Doğrusunu söylemek gerekirse yarış dışı kalmasına üzüldüm.” dedi. Dördüncü sırada ise Peugeot’un Fransız pilotu Bryan Bouffier start sıralamasında önde olmanın zorluğunu çekti ama topladığı puanlarla şampiyonluk yarışından kopmamış oldu.

IRC Üretim Kupasında Ricardo Moura Lancer Evo IX ile yarışı baştan sona domine ederken genel klasmanda altıncı olarak finişe ulaştı.

İki Çeker Kupasında ise Jean-Michel Raoux sınıfını kazanarak rakipleri ile şampiyonluk yarışındaki farkı açmaya başladı.

2011 IRC şampiyonası heyecanı yedinci ayak olan ve  26-28 Ağustos tarihlerinde koşulacak Barum Zlin Rallisi ile devam edecek.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top