You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Emre Yurdakul; “Eskişehir Rallisi’nin Ardından”

Emre Yurdakul; “Eskişehir Rallisi’nin Ardından”

Eskişehir Rallisi istediğimiz gibi keyifli bir yarış oldu. Hem seyirci sayısı diğer rallilere göre daha fazlaydı, hem de çok kompakt bir yapıya sahipti, ayrıca etap karakterleri çok hızlı ve zevkliydi; geçen yıl geçemediğimiz etapları da bu yıl görmüş olduk. Üçüncü etaptaki mıcırlar ise antrenmandan son geçişe kadar fazla bir artış göstermedi. Eskişehir’e vardığımız Perşembe günü kısa bir test yaparak elimizi de ısıtma fırsatı bulduk. Cuma günü ve cumartesi sabahına yaydığımız antrenman süreci iyi geçti ve cumartesi günü yağmur yağma ihtimali minimum seviyeye inince de kuru zemin ayarlarıyla startı beklemeye koyulduk.

Ben özellikle ilk ve son etapları çok sevdim. İlk lupta ilk etapta çok iyi bir zaman yapsak da ikinci ve üçüncü etaplarda yavaş kaldık. İkinci gün ise bu etaplarda kaybettiğimiz zamanları çıkarmaya çalışacaktık. İkinci güne başlarken lastik seçimi olarak Pirelli’nin RX5 ve RX7 kombinasyonlarını seçerek doğru bir karar aldık çünkü sabah erken saatlerde etapları geçecek olmamıza rağmen hava ve zemin sıcaklığı önlerde daha yumuşak bir hamuru kullanmaya izin vermeyecekti – özellikle de ilk gün ikinci etapta ön lastiklerde ve frenlerde aşırı ısınma problemi yaşadıktan sonra. İki çekerdeki rakibimiz Ünal-Emir ikilisi 6. özel etapta yoldan çıkıp yarışa veda edince iki çeker mücadelesinde Orhan ve ben kalmıştık. İkinci etabın zamanını aşağıya çekmemiz zaman alsa da yarışın en uzun etabı olan üçüncü etapta zamanlarımız çok aşağıya çekebildik. Özellikle son geçişte yaptığımız zamanla co-pilotum Burak ve ben kendimizi bulduk diyebilirim! Fakat bu çabamız son etap öncesi takım arkadaşımız Orhan ile aramızdaki 7.8sn farkı kapatmaya yetmedi ve 1.4sn farkla ikinci sırada ralliyi noktaladık. Bazen bu kadar küçük bir farkla yarışı vermek de çok keyifli olabiliyor. Ayrıca bu yarış için takımımız adına yarışan Eskişehirli genç pilot arkadaşımız Buğra Banaz’ı da yaptığı güzel etap dereceleri ve finişe gelmesinden dolayı tebrik ediyorum, ileride tecrübe kazandıkça Buğra’yı daha üst sıralarda görebiliriz.

Yarış haftası boyunca çok iyi bir iş çıkaran ve bana destek olan co-pilotum Burak Erdener’e,  muhteşem bir performans ortaya koyan Fiesta R2’miz için tüm mekanik ekibimize ve Castrol Ford Team Türkiye yönetimine emekleri için çok teşekkür ediyorum.

Son olarak bu yarış finiş takına çıktığımızda ise kupalarımızı babamın vermesi ise benim için çok anlamlı ve güzel bir anı oldu.

Bizim için bir sonraki yarış olan İstanbul Rallisi’nde bu sefer toprak zeminde siz ralli severlerle tekrar buluşmak üzere..

Emre Yurdakul

Top