You are here
Home > WORLD > WRC > Loeb Arjantin’de Yine Kazandı

Loeb Arjantin’de Yine Kazandı

Sekiz kez WRC şampiyonu Fransız Sebastien Loeb, Arjantin’de yedinci kez kanarak toplamda yetmişinci kariyer zaferini kazandı.

Portekiz Rallisi ardından mutlak zafer parolası ile yola çıkan 38 yaşındaki Loeb, sıralama turlarında elde zafer ile birinci başladığı yarışından zaferle ayrılmayı başarırken, takım arkadaşı Mikko Hirvonen Citroen’den gelen emirler ile çok yakın ama zorlamayan bir seyir ile ikinci oldu.
Ford fabrika pilotları için bu yarışta da talihsizlikler sürerken, Petter Solberg Cuma günü rot kolunu kırarak yarışa Super Rally ile devam edebildi.

Takımın tek yarışlık pilotu olan İspanyol Dani Sordo ile son etaba kadar üçüncü geldiği yarıştan kopan alternatör kayışı yüzünden puan alamadan veda etti. Böylece üçüncülüğü Adapta Racing adına yarışan Mads Ostberg elde etti.

Loeb, “Arjantin hep zor bir yarış oldu. Mikko ile güvenli bir pozisyona geldikten sonra hızımızı kontrol ederek takımımıza en fazla puanı kazandırdık” dedi.

Hirvonen ise, “Portekiz’de yaşadıklarımızdan sonra takımın ve bizim moralimiz için harika oldu. Herşey yolunda.” dedi.

Yarışın üçüncüsü Ostberg ise, “Podyuma giderek alışıyorum. Artık her yarış daha güvenli ev hızlı sürüyorum.” dedi.

DMack lastiklerinin desteği ile bu yarışta start alan Martin Prokop ise kariyerinin en iyi derecesine dördüncülükle ulaşırken, “Dmack inanılmaz bir iş çıkardı. Michelin’den farklı olarak daha yumuşak bir hamurla yarıştık. Buna rağmen hiç sorun yaşamadık.” dedi.

Citroen Jr. Takımından Thierry Neuville’de kötü başladığı sezonda bu yarışta beşincilikle moral bularak en iyi finişine imza attı.

Petter Solberg de Super Rally ile döndüğü yarışta altıncı sırada değerli puanlar kazanırken, son etap olan Power Stage’i de kazanarak pozisyonunu güçlendirdi.

Norveçli pilot, “Fiesta çok hızlı ve kararlı bir otomobil. Cuma günü kalmasa idik çok farklı sonuçlar olabilirdi. Dani içinde çok üzüldüm.” dedi.

Yarışta izlemeye değer bir diğer mücadele ise Volkswagen Motorsport pilotları Sebastien Ogier ve Andreas Mikkelsen arasında gerçekleşti.

Fabia S2000 pilotları müthiş bir mücadle ile saniyeler içinde giderken,on yedinci etapta Mikkelsen’in Fabia’sının sağ ön süspansiyonu kırılarak yarış dışı kaldı.

Böylece Ogier genel klasman yedinciliğine sahip oldu. Ogier, “Andreas ile limitlerin çok üstünde gittik. Elde ettiğimiz dataların yanında edindiğimiz tecrübede çok önemli. Harika bir haftasonu oldu.” dedi.

Yarışın ardından Sebastein Loeb 91 puanla liderliğini korurken, Petter Solberg 73 puanla ikinci, Mikko Hirvonen 70 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Takımlar şampiyonasında ise Citroen 151 puanla liderliğini sağlamlaştırırken, Ford 106 puanla ikinci sırada yer aldı.

Ekipler bir sonraki yarış olan ve çok kırıcı toprak etapları ile ünlü Akropolis Rallisi için 25-27 Mayıs tarihlerinde Yunanistan’da bir araya gelecekler.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top