You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı, Sredna Gora Rallisi’nde

Yağız Avcı, Sredna Gora Rallisi’nde

Türkiye Ralli Şampiyonası’na iki asfalt ralli ile başladık ve şimdi sırada dört tane toprak ralli öncesinde Doğu Avrupa Ralli Kupası’nda ki ilk yarışımız olan asfalt zemine sahip Bulgaristan Sredna Gora Rallisi var. Tabi Ege ve Eskişehir rallilerine göre çok farklı bir asfalt yarış olacağı aşikar. Etaplar çok değişken zemin ve karakterlere sahip. Böyle olması bizim için çok önemli bir tecrübe olacak ve hem Fiesta S2000 ile asfalt üzerinde uyumumuzu arttırmaya çalışacağız hem de kendi adıma asfalt üzerinde kilometremi arttırma fırsatım olacak. Hem sürüş anlamında hem de otomobilden daha fazla verim almak anlamında bu yarışı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İlk defa bu yarışla birlikte Fiesta S2000’de ETS benzin kullanacağız ve açıkçası performansını merak ediyorum.

Yarışta yağmur olma ihtimali yüksek görünüyor ve öyle olması durumunda lastik seçimleri çok önemli rol oynayacak ve strateji açısından da ıslak asfalt sürüşü açısından da bizi geliştirebilecek bir durum. Bu yarış aynı zamanda Bulgaristan şampiyonasının da ilk yarışı ve özellikle önümüzde start alan üç tane S2000 otomobili kullanan isimler oldukça hızlı. Biz de takım olarak mücadeleye hazırız ve elimizden geleni yapıp en yüksek puanla geri dönmeye çalışacağız. Buradan alacağımız puanlar hem Doğu Avrupa Ralli Kupası için hem de Türkiye Ralli Şampiyonası için oldukça önemli. Takım arkadaşlarımız Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi de Fiesta R2 ile mücadele edecekler ve Castrol Ford Team Türkiye olarak sonuca ulaşacağımızı düşünüyoruz.

180 km. özel etap bizi bekliyor ve Cuma günü gece geçilecek olan seyirci etabı ile Avrupa maceramıza start vermiş olacağız. Umarım hem takımımızı hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edebiliriz. Destekleyen herkese teşekkürler, görüşmek üzere…

Sevgiler
Yağız AVCI

Top