You are here
Home > TURKEY > Rallikros > Pegasus’tan Antalya Çıkartması

Pegasus’tan Antalya Çıkartması

2012 Türkiye Rallikros Şampiyonası’nın ilk iki yarışına ev sahipliği yapacak olan Antalya Motorsporları Kulübü AMK tarafından organize edilecek yarış, Akdeniz Üniversitesi kampüsü dahilinde bulunan özel seyirci etabında (SSS) 19/20 mayıs tarihleride organize edilecek.

Üç pilotla Antalya’da start alacak olan Pegasus Racing sporseverlerin önüne sürprizlerle çıkıyor.

Uzun bir aradan sonra Abarth Grande Punto S2000 ile toprağa çıkan Cem Acar, Türkiye Tırmanma Şampiyonası dışında, Türkiye Rallikros şampiyonasında da sezona başlıyor. Ciddi bir fiziksel hazırlık süreci ardında sezona kendini hazır hisseden Acar, S2000 ile 2012 sezonunda toprağa çıkıyor.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk iki asfalt rallisindeki performansı ile Bayanlar Birincisi olarak sezona hızlı bir başlangıç yapan Simin Bıçakçıoğlu, İstanbul’da koşulacak ilk toprak rallisi öncesinde Fiat Punto S1600’e alışmak için toprağa çıkıyor. Ralli dünyasında S1600 ile yarışan enden kadın pilotlardan olan Simin, kendi sınıfında podyumla birlikte İstanbul rallisi öncesi aracının performansını üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

2011 sezonunda motorsporları kariyerine Ankara’da rallikros ile başlayan TRT’nin sevilen yüzlerinden Oya Eren, 2012 Türkiye Rallikros sezonuna Pegasus Racing çatısı altında Fiat Palio N2 ile başlıyor. Sezon boyunca sınıfında podyumda olmayı amaçlayan Oya, 2011 Eskişehir Rallkros’unda N2 Palio ile 3.olarak podyuma çıkmıştı.

18 Mayıs Cuma günü serbest antrenmanlar ile başlayacak organizasyon, 19 Mayıs Cumartesi günü saat 9:30’da başlayacak antrenmanlar ile devam edecek. Aynı günün akşamı saat 20:00’da Konyalatı Varyant’ta verilecek seramoni startı ile gün sona erecek. 20 Mayıs Pazar günü 11:45’de başlayan antrenmanlar ile başlayacak ikinci yarış, 17:30’da sona erecek.

Pegasus Racing ile ilgili son gelişmeleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz: www.facebook.com/pegasusracingTR

Top