You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > AVCI, V1’e Hızlı Başladı

AVCI, V1’e Hızlı Başladı

Son 3 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı, Telia Sonera sponsorluğunda katıldığı V1 Challenge Tarsus ayağında zafere ulaşan isim oldu…

Türkiye’nin ilk özgün motorsporları organizasyonu V1 Challenge, 2012 sezonunu 26-27 Mayıs tarihlerinde Tarsus’ta açtı.

Son 3 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı da, bu sezon Türkiye Ralli Şampiyonası ve Doğu Avrupa Ralli Kupası’nın haricinde takip edeceği V1 Challenge’daki ilk startını da bu hafta sonu aldı… 1997 Avrupa Ralli F2 Şampiyonu babası Nejat Avcı ile, V1 Challenge ilk yarışında bu kez rakip olarak mücadele eden genç Avcı, sıralama turlarında en iyi zamanı yaparak hızlı başladığı hafta sonunu, birincilikle tamamladı. 2012 sezonunda Telia Sonera sponsorluğunda V1 Challenge’ın 6 yarışında yer alacak olan Avcı, bu yarışın ardından liderliğe yerleşerek büyük bir avantaj elde etti.

Yağız Avcı yarışın ardından; “V1 Challenge’ın ilk yarışı için Tarsus’taydık. Organizasyon açısından, sportif açıdan ve seyirciler açısından çok güzel bir yarış oldu. Ev sahibi V1 pilotu Dağhan Ünlüdoğan ve ailesi bizi çok iyi karşıladılar, tekrar teşekkür ederiz. Şehir içi parkuru olması sebebiyle seyirci ilgisi çok fazlaydı ve 10binlere yakın izleyen vardı, bu da atmosferi çok değiştirdi tabi. Yarış bizim için sorunsuz ve çok güzel sonuçlandı. Sıralama turlarında en iyi zamanı elde ettikten sonra yarışa ilk cepten başladım. Kısa olmasına rağmen oldukça heyecanlı ve zevkli bir parkurdu. Yarışta da hatasız sürerek birinciliğe ulaşabildim. Rakiplerimizle oldukça yakın zamanlar yaptık ve hepsi de çok iyi mücadele etti. Babam Nejat Avcı 6 yıl sonra ilk kez yarış ortamına girdi ve o da uzun bir aradan sonra gayet iyi bir performans gösterdi ve birlikte aynı otomobillerle aynı parkurda yarışmak benim için çok keyifli ve önemliydi. Biraz şanssızdı ama elinden geleni yaptı. V1 Challenge’ın kalan yarışlarında da mücadelenin üst seviyede olacağını düşünüyorum. Volkan Işık’a, V1 Challenge ekibine, sponsorumuz Telia Sonera’ya, destekleyen ve emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.” açıklamasını yaptı.

Türkiye’deki her bölgeye ulaşabilen bir şampiyona hayaliyle yola çıkan V1 Challenge 24 Haziran tarihinde Kayseri’de düzenlenecek 2.ayak yarışları ile devam edecek.

Not: Yağız AVCI hakkında detaylı bilgi ve görsellere www.yagizavci.com sitesinden ulaşabilirsiniz…

Top