You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > RedBull Ailesi’nin Yeni Üyesi; Yağız Avcı

RedBull Ailesi’nin Yeni Üyesi; Yağız Avcı

Yağız Avcı, 2009-2011 yılları arasında üst üste üç kez Türkiye Ralli Şampiyonu olduktan sonra bununla da yetinmedi ve 2012 Doğu Avrupa Rallisi Kupası’nda bitiş çizgisini geçen ilk pilot olma başarısını gösterdi. Co-pilotu Bahadır Gücenmez ile bu başarılarına bir yenisini daha ekleyen Avcı, bir IRC yarışı kazanan ilk Türk pilot olarak tarihe geçti.

Yagiz_Avci1984 yılında İstanbul’da doğan Yağız Avcı, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’ni bitirdi. İlk ralli macerasına 2002 yılında Pirelli Rallisi ile başlayan Avcı, 2003 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası Sınıf 2’de ve İstanbul Ralli Şampiyonası genel klasmanında üçüncü olarak kariyerinin ilk kürsü başarısını elde etti. 2004 yılında Genç Pilotlar ve Sınıf 7’de ikinci olarak dikkatleri üzerine çekti. 2006 yılı, Avcı’nın kariyerinde önemli bir basamak olan Türkiye Ralli Genç Pilotlar Birinciliği’ni kazandığı yıl olacaktı. Genç pilot, bu başarının ardından kendine güvenenleri haklı çıkardı ve ardı ardına çok önemli zaferler elde etti.

2007 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası’nda ilk genel klasman zaferini elde ederek yarış kazanan en genç pilot olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Avcı, bir yıl sonra Türkiye Ralli Şampiyonası Genç Pilotlar Birincisi unvanını bir kez daha elde ederek yükselişini devam ettirdi. Sırasıyla 2009, 2010 ve 2011 yıllarında Türkiye Ralli Şampiyonu olduktan sonra gözünü Avrupa’ya çeviren başarılı pilot, 2012 yılında Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu olarak hedefine bir adım daha yaklaştı.

Yagiz AvciGelecek için kendine Avrupa Ralli Şampiyonluğu hedefi koyan ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen Avcı’nın bugüne kadarki başarıları, 2013 yılında ondan büyük başarılar bekleyen Türk motorsporları tutkunlarını heyecanlandırmaya devam ediyor.

Top