You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Burcu’dan Sezonun İlk Yarışında Birincilik

Burcu’dan Sezonun İlk Yarışında Birincilik

BurcuBurkutErenkul_EgeRallisi_2013 (1)2012 sezonunu erkek rakiplerine karşı yarıştığı  Sınıf 8’de Türkiye Birincisi olarak bitiren Burcu Burkut Erenkul, 2013 sezonuna da birincilikle başladı.

Yedi yarıştan oluşan Türkiye Ralli Şampiyonası bu yıl, 6 – 7 Nisan tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Ege Rallisi ile start aldı. 65 ekibin start aldığı yarış, İzmir’in asfalt etaplarında gerçekleştirildi.

Bonus Unifree Parkur Racing pilotu Burcu Burkut Erenkul ve yeni co pilotu Şeyma Yağız, Aydoğanlar Otomotiv, Liqui Moly, Unifree Dutyfree, Sonax ve İstanbul Aydın Üniversitesi sponsorluğunda Ford Fiesta ST otomobilleriyle mücadele ettiler.

BurcuBurkutErenkul_EgeRallisi_2013 (2)Zorlu Ege Rallisi’nde Burcu Burkut Erenkul Bayan Pilotlar Birinciliğini kazanırken, Şeyma Yağız ilk yarışında Bayan Co-pilotlar üçüncüsü olmayı başardı.

Aynı zamanda erkek rakiplerine karşı mücadele ettikleri Sınıf 8’de de ikinci sırada finişe gelmeyi başaran genç ikili, şampiyona için çok değerli puanlar kazandı.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Eskişehir Rallisi, 4–5 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’in asfalt etaplarında gerçekleştirilecek.

Top