You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Sezonun “En”leri: Yiğit Timur

Sezonun “En”leri: Yiğit Timur

Yigit Timur 01 (3)2014 sezonunu pilotlarla birlikte değerlendirmeye devam ediyoruz. Sıra Yiğit Timur’un sezonunda!

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası sezonunun tamamlanmasına yalnızca iki hafta kaldı. Sezon finali 18-19 Ekim’de Ankara’da koşulacak 41. Hitit Rallisi. Nihai tabloyu şekillendirecek bu özel yarışa doğru geri sayarken, başarılı pilotlarımızla oturup bir sezon değerlendirmesi yapmaya karar verdik. Bu sezon akıllarına kazınan etap hangisiydi, yaşadıkları hangi mekanik arızayı çabucak unutmak istiyorlar, en çetin koşullarla hangi rallide karşılaştılar?

Yağız Avcı ve Simin Bıçakcıoğlu’ndan sonra konuk edeceğimiz üçüncü isim genç yıldız Yiğit Timur. Yiğit geride bırakmaya hazırlandığımız 2014 ralli sezonunun en yoğun takvimine sahip pilot olabilir. Bu sezon Türkiye Ralli Şampiyonası’nda N4 sınıfı birinciliği hedefiyle yola çıkan ve yıl boyunca bazı yarışların genel klasmanında da söz sahibi olan Yiğit, aynı zamanda Dünya Rallikros Şampiyonası’nda da ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

11-12 Ekim hafta sonunda Intercity Istanbul Park’ta Fatih Kara ile birlikte önemli bir yarış koşacak yetenekli pilot, ardından Ankara’ya doğru yola koyulacak ve bu kez Hitit Rallisi’nde yarım kalmış bir işi noktalamaya çalışacak. N4 sınıfında sezona fırtına gibi girerek Ege ve Yeşil Bursa rallilerinden 10 tam puanla dönen Yiğit, katsayısı yüksek AVIS Boğaziçi Rallisi’nde yarış dışı kalınca avantaj kaybetmiş ancak Bulgaristan’daki Rally Sliven’dan getirdiği altın değerinde puanlarla zirve yarışına tutunmuştu. Ankara’ya takım arkadaşı Uğur Soylu’nun 3 puan gerisinde gelen Yiğit, sınıf birinciliğini kazanıp bu başarılı sezonunu taçlandırmak istiyor. Peki Yiğit sezonunu nasıl özetliyor, kendisine soruyoruz!

Yigit Timur (2)N4 sınıfında zirve yarışı son ralliye taşındı
Sezonunun zirve noktası?
İlk toprak yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi’ni kazanmamızdı. Sadece asfaltta değil, toprakta da iddialı olabileceğimizi rakiplerimize göstermiştik.

Sezonunun dip noktası?
Eskişehir Rallisi’nde lider götürdüğümüz yarışın son etabında lastiğimizin patladığını anladığımız an şüphesiz… Yarışı kaybettiğimizi bilerek, 13 kilometre boyunca, patlak lastikle etabı bitirmek için devam etmiştik. Araç içinde duygu yoğunluğu en üst seviyedeydi, onca emek boşa gitmişti.

En keyifli ralli?
Ege Rallisi. Sezonun ilk yarışını yeni otomobilimiz Mitsubishi Lancer EVO X ile kazanmak büyük bir keyifti.

En talihsiz ralli?
AVIS Boğaziçi Rallisi. N4 sınıfında lider götürdüğümüz yarışta lastik patlatıp etap içinde durduk. Değiştirmek için indiğimizde krikomuz kırılmıştı. Çaresiz kalıp etabı bitirmeye çalıştık… Ancak patlak lastikle devam ederken aldığımız hasardan dolayı yağ hortumu koptu ve motor yağsız kaldığı için aracımızın motoru kırılınca yarış dışı kaldık. Çok üzülmüştük ve bu da unutamayacağım bir anı olarak kalacak.

Yigit Timur02Favori etabın?
AVIS Boğaziçi Rallisi’ndeki Deniz etabı. Direksiyon başında çok keyif alıyordum.

En zorlayıcı etap?
Yeşil Bursa Rallisi’nin son etabı. Uzun ve kırıcıydı, hızlı gitmek için çok dikkatli olmak gerekiyordu.

Yarış hafta sonlarında karşılaştığın en ilginç olay?
Kocaeli Rallisi’nde takım arkadaşım Uğur Soylu’nun normal etapta bizimle şakalaşırken içi koyun yüklü kamyona arkadan çarpmasıydı herhalde! Kimseye bir şey olmadı, ufak bir kazaydı ama hep birlikte çok gülmüştük.

Sezonunu üç kelimeyle özetleyecek olursan?
Çok şey öğrendim…

KAYNAK: redbull.com.tr

Top