You are here
Home > MOTORBIKE > Efsane Vespacı Osman Gürsoy

Efsane Vespacı Osman Gürsoy

EFSANE MOTORCU OSMAN GÜRSOY’UN MACERASI YAPI KREDİ PLAY’LE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

“Olur mu olur” dedirten Yapı Kredi Play, yalnızca gençlerin değil her yaştan macera tutkununun sınır tanımayan hayallerine destek olmaya devam ediyor. Şimdi de Ordulu, 81 yaşındaki Osman Gürsoy’un, 45 yıla dayanan ve ülke sınırlarını aşan motor tutkusunun anlatıldığı “Ordu-Texas” belgeseli Yapı Kredi Play’in katkılarıyla hazırlandı.

Osman Gürsoy’un gençliğinde çalışmak için İngiltere’ye gitmesi ve orada satın aldığı Vespa motosikletiyle Türkiye’den Avrupa’ya, Avrupa’dan da Amerika’ya uzanan yolculuğunu konu alan belgeselde gerçek bir tutkunun hikayesi anlatılıyor. Ordu – Londra arasını tam 19 kez turlayan ve her seferinde farklı yollar kullanan Osman Gürsoy, Avrupa’nın da her yerini motoruyla arşınladıktan sonra Amerika’ya gidiyor. Orada 50 gün boyunca New York’tan Seattle’a Amerika’yı keşfetmesinin ardından ise Montreal’a kadar Kanada’yı dolaşan Osman Gürsoy, bu yol hikayesiyle motor sevdalılarının ilham kaynağı haline geliyor.

Belgeselde yolculuğu boyunca 3.000 saat motor kullandığını ve 8 ton yakıt tükettiğini anlatan Gürsoy, “Seyahat etmek çok şey öğretir insana. Gönlünü açar, ufkunu açar. Gençler de inatçı olsun, olur mu olur diyip hayallerinin peşinden koşsunlar.” diyerek gençlere tavsiyede bulunuyor.

Yapı Kredi Play katkılarıyla çekilen “Ordu-Texas” belgeselinin yönetmenliğini kendisi de motorla dünyayı gezen Tolga Başol üstlendi. Belgesel, Yapı Kredi’nin YouTube sayfasından (https://www.youtube.com/watch?v=5OThxvWPFPI ) izlenebiliyor. Ayrıca 2 Mart tarihinde 20.00’de İz TV’de de yayınlanacak.

Top