You are here
Home > MOTORBIKE > Marc Marquez’in Başarı Sırları

Marc Marquez’in Başarı Sırları

MotoGP dünya şampiyonu başarısının anahtarını 5 maddede özetliyor.

24 yaşındaki Marc Marquez, genç yaşına rağmen başarının ne olduğunu bilen ve motorsporlarında bu hususta tavsiye verebilecek birkaç isimden biri.
Üç kez MotoGP şampiyonu olan İspanyol pilot RedBull.com okuyucularına özel olarak başarısının beş sırrını açıkladı. Şimdi gelin, yeni sezona birkaç gün kalmışken son şampiyonun başarısının anahtarlarına göz atalım.

1. Yaptığınız işten keyif alın

“Eğlenceli olmalı” diyor Marc neredeyse hiç gülümsemeden. Motosiklet tutkusunun temelinde hala bu işten epey keyif alması yatıyor.

Motosiklet sürmekten her zaman büyük keyif aldım. Bu her zaman hayatımın en eğlenceli aktivitesi oldu.

Marc 4 yaşından beri iki tekerlek üstünde ve aslında hayatının hatırı sayılır bir kısmını MotoGP’den uzak da olsa motosiklet üstünde geçirdi.

2. Sıkı çalışın

Hiçbir şey kolay elde edilmez. Hele MotoGP şampiyonluğu hiç kolay elde edilmez. Marc’ın dillere destan bir antrenman disiplini ve çalışma ahlakı var. Ve bu iki özelliğiyle de gençler için epey ilham kaynağı oluyor.

Gerçekten çok çalışıyorum. Günlerim, hafta sonlarım, aylarım, yıllarım çalışarak geçiyor. Profesyonelleşme de, şampiyonluklar da bu adımları takip edince geliyor sadece.

3. Doğal yeteneğinizi kullanın

Marc’ın yeteneği daha küçük yaşta belliydi. Ama o yeteneği geliştirmek de o kadar kolay değil. Onun şansı yeteneğini geliştirecek en iyi kanalları ve kişileri bulması. Eh, aslında onları bulmak da bir yetenek sonuçta.

4. Etrafınızda iyi insanlar biriktirin

Güvenilir bir çevreye sahip olmak, acımasız ve son derece rekabetçi olan üst düzey bir sporda gereklidir. Marc, ailesinin koşulsuz desteğini her zaman gördü. Babası Julian yarışlar öncesinde ve sonrasında hep yanındaydı. Eski 125cc şampiyonu Emilio Alzamora’nın güvenilir danışmanlığı ve yardımları da başarısındaki sırlardan biri.

5. Harika bir takıma katılın

İyi bir takım yardımcı olur ama en iyi takım başarının anahtarına dönüşür. Marc’ın Repsol Honda ile mükemmel bir ilişkisi var. Santi Hernandez ile Moto2 günlerinden beri süren harika ilişkisi de onun işini kolaylaştırdı.

Şanslıyım çünkü şu an en iyi takıma ve en iyi dostlara sahibim. Bu belki de en önemlisi.

KAYNAK : www.redbull.com/tr/tr/motorsports

[youtube]https://youtu.be/RUs_1gSjC3Q[/youtube]

Top