You are here
Home > MOTORSPORT > Karting Sezon Açılışında Favoriler Kazandı

Karting Sezon Açılışında Favoriler Kazandı

2017 Türkiye Karting Şampiyonası’nın 1.ayak yarışları 06-07 Mayıs tarihlerinde TOSFED Körfez Karting Pisti’nde gerçekleştirildi. 4 ayrı kategoride 25 sporcunun katılımına sahne olan organizasyonda tüm kategoriler 3 yarış üzerinden değerlendirildi.

7-12 yaş arası 6 sporcunun mücadele ettiği Mini kategoride Kerim Sulyak birinciliğin sahibi olurken, Yiğit Arslan ikinci ve Batı Ege Yıldırım da üçünü olarak podyumu oluşturdular.

13-16 yaş arası 5 sporcunun katılımına sahne olan Formula Junior kategorisinde geçtiğimiz yılın şampiyonu Mert Dalkıran zirveye adını yazan isim olurken, O’nu ikinci sırada Zekai Özen ve üçüncü sırada da Mert Yudulmaz takip ettiler.

15 yaş üzeri 6 sporcunun yer aldığı Formula Senior’da ise Gün Taşdelen her 3 yarışta da damalı bayrağın altından ilk sırada geçmeyi başararak sezona hızlı bir başlangıç yapmış oldu. Bu kategoride Mert Dalkıran ikincliiği elde ederken, Muratcan Eğilmez üçüncülüğün sahibi oldu.

32 yaş üzeri 8 veteran pilotun katılımıyla en kalabalık kategori olan Formula Master’da geçen yılın şampyonu Mehmet Çınar 3’te 3 yaparak birinciliği kazanırken, Armanç Ekinci ikinciliği ve Mehmet Yaman da üçüncülüğü elde eden sporcular oldular.

Türkiye Karting Şampiyonası 27-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan ikinci ayak yarışları ile devam edecek…

Top