You are here
Home > MOTORSPORT > EMİR AŞARI VNL’DE PODYUMDA

EMİR AŞARI VNL’DE PODYUMDA

7 Temmuz Cumartesi günü Almanya’nın ünlü Nürburgring pistinde koşulan VLN (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring) serisinde sezonun 4. yarışına çıkan Emir Aşarı, yarışı podyumda noktaladı…

BMW 325i ile V4 klasmanında yarışan Emir Aşarı, Oliver Frisse ve Sindre Setsaas üçlüsü, lider giderken yarış dışı kaldıkları üçüncü yarışın ardından ihtiyaçları olan morali, mücadeleyi ikinci sırada tamamladıkları dördüncü yarışta buldu. Yarışa 20 araç arasında altıncı sırada başlayan ekipte, direksiyona ilk olarak Frisse geçti. Güçlü bir performans gösteren Frisse, iki turun ardından klasman liderliğine kadar çıkmayı başardı ancak sonrasında ikinci sıraya geriledi.

Yarışın bol kazalı geçen ikinci bölümünde direksiyona geçen Sindre Setsaas’da birinciliğe çıkmayı başarsa da, yarışın son bölümünde aracı Aşarı’ya ikinci sırada teslim etti.

Sorg Rennsport’un kardeş aracı ile liderlik mücadelesi veren Aşarı, birinciliğe çıkmayı başardı ancak bitime üç tur kala ikinci sıraya düştü ve yarışı podyumda tamamladı.

Aşarı yarışın ardından “Kazanamadık ancak podyumdayız ve sonunda mekanik bir problem yaşamadığımız bir mücadele oldu. Oliver yarışın başında 9dk49sn’lik zamanlar ile güçlü bir performans sergiledi. Ben de ikinci olarak aldığım araçlar 9dk50sn’lik zamanlara inmeyi başardım ve galibiyet mücadelesi verdik” açıklamasını yaptı.

VLN serisinde sezon, 18 Ağustos’ta koşulacak 5.ayak ile devam edecek.

[youtube]https://youtu.be/lrgto7ORhvc[/youtube]

Top