You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı ve Ford Fiesta S2000 Şampiyon Oldu

Yağız Avcı ve Ford Fiesta S2000 Şampiyon Oldu

Fiesta S2000, Yağız Avcı’ya ikinci Türkiye Ralli Şampiyonluğunu kazandırdı.

Bu yıl ilk kez dünya parkurlarına çıkan Ford Fiesta S2000, geçen yılın şampiyonu Yağız Avcı’ya ikinci Türkiye Ralli Şampiyonluğu’nu kazandırdı. 2010 Monte Carlo Rallisi’nde ilk startını alan ve ilk şampiyonluğunu Türkiye Ralli Şampiyonası’nda elde eden Fiesta S2000, 2011 sezonunda WRC’de yarışacak Fiesta RS WRC’nin de temelini oluşturuyor.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en başarılı yarış otomobili Fiesta S2000, bu yıl Ocak ayında gerçekleştirilen IRC Monte Carlo Ralli’nde Mikko Hirvonen ile ilk zaferine ulaşmıştı. Fiesta S2000’in dünya genelinde elde ettiği başarılar, Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisinin ulaştıkları 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Şampiyonluğu ile tescillenmiş oldu.

Sezon boyunca co-pilotu Bahadır Gücenmez ile birlikte Türkiye Şampiyonu unvanına sahip tecrübeli pilotları geride bırakarak elde ettiği birinciliklerle şampiyonayı lider sürdüren Yağız Avcı, Yeşil Bursa Rallisi’ni kazanarak sezon bitimine bir yarış kala 2010 Türkiye Ralli Şampiyonluğu’nu ilan ederken Bahadır Gücenmez de Türkiye Ralli Co-Pilotlar Şampiyonu oldu.

Türkiye’de ralli sporunu yıllardır kesintisiz destekleyen tek firma olan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen genç yeteneklere de destek veren Ford Otosan, Yeşil Bursa Rallisi’nde elde edilen erken şampiyonlukla Avrupa’da en çok satılan Fiesta modelinin dayanıklılığı ve üstün sürüş performansını ralli parkurlarında da kanıtlamış oldu. Her daim genç yeteneklere şans tanıyan Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl yaş ortalaması 25 olan ekibiyle rekor finiş oranına erişti. Bir yandan genç yetenek Yağız Avcı Türkiye Rallisi Pilotlar Şampiyonu olmayı başardı. Diğer taraftan 21 yaşındaki Murat Bostancı da, co-pilotu Onur Vatansever’in de desteğiyle 2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Gençler Birinciliği ve Sınıf N3 Birinciliği’ni garantilemenin yanı sıra 2010 Pirelli Star Driver Doğu Avrupa Birincisi oldu. İstikrarlı tempoları ile Castrol Ford Team Türkiye’ye bütün sezon boyunca şampiyonluk mücadelesinde büyük katkılar sağlayan Orhan Avcıoğlu-Burak Akçay ve Emre Yurdakul-Burak Erdener ikilileri, Yeşil Bursa Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye’ye değerli puanlar kazandırdılar.

Castrol, BP, Pirelli, DHL, Omsan, Exper Tren Taşımacılığı, Ağaçlı ve Yemekçi’nin desteğiyle yarışan ve Mardin’de gerçekleştirilecek olan Mezopotamya Rallisi hazırlıklarını sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, 2010 şampiyonu Fiesta S2000 yarış otomobilini Autoshow 2010 Otomobil Fuarı’nda Ford standında sergileyecek. Motorsporu meraklıları 30 Ekim Cumartesi günü Ford standında gerçekleştirilecek imza gününde Yağız Avcı ile biraraya gelme şansını bulacaklar.

Fiesta S2000 ile sezonu mükemmel bir şekilde geride bıraktığını dile getiren Yağız Avcı, “Ford Fiesta S2000 ile yarıştığım ilk sezonumda şampiyon olmayı başarmış olmaktan çok mutluyum. Fiesta S2000’in dünya parkurlarındaki ilk sezonunda ilk şampiyonluğuna ulaştırmış olmaktan da onur duyuyorum. Sürüş karakteri ve dayanıklılığıyla şampiyonlukta büyük rol oynadı. Türkiye Ralli Şampiyonası gibi önemli bir şampiyonada ardı ardına ikinci kez şampiyon olmak müthiş bir duygu. Bize destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Çok çekişmeli bir sezonu geride bıraktıklarını ve hem pilotlar hem de Fiesta’ların performansından son derece memnun olduğunu belirten Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Erken gelen pilotlar şampiyonluğu ile sezon boyunca göstermiş olduğumuz performansı tescil ettik. Fiesta’larımızla mükemmel bir finiş oranıyla geride bıraktığımız sezonda elde ettiğimiz tüm dereceler hem pilotlarımız hem de ekibin motivasyonunu en üst seviyeye taşıdı. Ayrıca bu yıl parkura çıkan yeni Fiesta S2000’e de ilk şampiyonluğunu kazandıran ekip olmaktan gurur duyuyoruz. Ford ile ortak yürüttüğümüz çalışmalarımızda, S2000 ile ilgili paylaşmış olduğumuz deneyimlerin, gelecek yıl dünya parkurlarında boy gösterecek olan Fiesta RS WRC’nin geliştirilmesinde kullanılmış olmasından dolayı tüm Castrol Ford Team Türkiye ekibi olarak onur duyuyoruz. Diğer taraftan yaş ortalaması 25 olan pilotlarımıza duyduğumuz güvenin karşılığını almak sadece Castrol Ford Team Türkiye için değil, tüm Türk motorsporları camiası açısından iyi bir örnek oldu” dedi.

Castrol Ford Team Türkiye’nin 2010 Başarıları

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Pilotlar Şampiyonluğu /  Yağız Avcı – FiestaS2000
2010 Türkiye Ralli Şampiyonası Co-Pilotlar Şampiyonluğu / Bahadır Gücenmez – Fiesta S2000
2010 Türkiye Ralli S2000 Birinciliği / Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez – Fiesta S2000
2010 Türkiye Ralli Genç Sürücüler Birinciliği / Murat Bostancı – Onur Vatansever – Fiesta ST
2010 Türkiye Ralli Sınıf 3 Birinciliği / Murat Bostancı – Onur Vatansever – Fiesta ST
2010 Pirelli Star Driver Doğu Avrupa Birincisi / Murat Bostancı – Onur Vatansever – Fiesta R2
2010 Türkiye Ralli Grup A Birinciliği / Emre Yurdakul – Burak Erdener – Fiesta R2
2010 Türkiye Ralli Sınıf 6 Birinciliği / Emre Yurdakul – Burak Erdener – Fiesta R2
2010 Türkiye Ralli Grup A İkinciliği / Orhan Avcıoğlu – Burak Akçay – Fiesta R2
2010 Türkiye Ralli Sınıf 6 İkinciliği / Orhan Avcıoğlu – Burak Akçay – Fiesta R2

Türkiye Ralli Şampiyonası Puan Durumu

Yağız Avcı    138,20
Burak Çukurova     108,45
Fatih Kara    102,50
Serkan Yazıcı    97,80
Ercan Kazaz    82,30

Top