You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Türk Sponsorların Türk Takımıyla Bulgaristan Zaferi

Türk Sponsorların Türk Takımıyla Bulgaristan Zaferi

Geçtiğimiz haftasonu, Bulgaristan’ın kayak ve dağ bisikleti sporları ile özdeşleşmiş Borovets bölgesinde gerçekleştirilen, aynı zamanda 2011 Avrupa Ralli Şampiyonası’nın da 6. ayağı olan 42. Bulgaristan Rallisi’nde Türk Takımı Pegasus Racing, yeni Türk sponsorları TCHEALTH Bilgi Teknolojileri ve MOBILTRUST Araç Takip Sistemleri ile genel klasmanda Luca Rossetti – Matteo Chiarcossi ekibi ile birinci, Fatih Kara – Bilge Ayan ekibi ile de onüçüncü oldu.

Yarış sonrası TCHEALTH ve MOBILTRUST firmaları yetkilisi Sezgin Hacıömeroğlu ile yapılan röportajda, “Pegasus Racing’in sahibi Sayın Cem Acar ile gerçekleştirmiş olduğumuz   bu işbirliğinden son derece memnunuz. Bundan sonra diğer uluslararası yarışlarda da bu yaratmış olduğumuz sinerjiyi aynı şekilde devam ettirmek arzusundayız.” derken, kendilerine Türkiye’de neden Otomobil Sporlarına sponsor olmadıkları sorusuna ise cevaben ‘2007 senesinden itibaren Türkiye düzenlenmiş olan tüm Formula 1 yarışlarında eksiksiz olarak TCHEALTH firmam adına Paddock Club’da bulunuyoruz, bu sorunun tarafıma değil, 6 yıldır bu fırsatı göremeyen mevcut TOSFED yetkililerine sorulmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.” dedi.

Türkiye’de Otomobil Sporlarını yakından takip ettiğini, ancak TOSFED’in mevcut yönetim kadrosu ve çalışanlarının esasında kendileri gibi Türkiye’de sponsorluk yapmaya hazır olan firmaları kazanmaya çalışan değil, aksine sanki onları verdikleri hiçbir sözü yerine getirmeyerek uzaklaştıran, adeta arkalarına bakmadan kaçıran bir yaklaşımda bulunduğunu bu konuyu da gerek benzer problemler ile karşılaşmış olan önceki sponsorlarla yaptığı görüşmelerden, gerekse de sosyal paylaşım siteleri ve forumlardan yakından takip ettiğini de belirtti.

2009 senesinden beri Borovets’de düzenlenen gerek ERC gerekse de WRC yarışlarını yerinde takip ettiğini belirten Hacıömeroğlu, Luca Rossetti’nin aracında yine yeni bir sponsor olarak bulunan BRC Bulgaria Autogas Equipment firmasınında bu yarışları kendisi ile birlikte izlemeye gelen Dinçer Avcılar’ın Türkiye temsilcisi olduğunu belirtti.

İşte değerli Otomobil Sporları sevenler, neden Türkiye’de motorsporlarınada neden yeni sponsorlar yok, yada neden sponsorlarda bir süreklilik yok sorularına cevaben size taptaze sıcacık bir bilgilendirme.

Saygılarımızla,

Kulüpler Birliği Platformu
www.kuluplerbirligi.com

Top