You are here
Home > WORLD > IRC > Burcu ve Çiçek Güney Kıbrıs’taydı

Burcu ve Çiçek Güney Kıbrıs’taydı

Kıtalararası Ralli Şampiyonası’nın son yarışı olan Güney Kıbrıs Rallisi’nde ülkemizi gururla temsil eden Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ikilisi, Skoda Fabia S2000 ile 19-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da Hitit Rallisi’nde start almaya hazırlanıyor…

Kıtalararası Ralli Sampiyonası’nın son ayağı olan Güney Kıbrıs Rallisi 03-05 Kasım tarihlerinde düzenlendi. 188 km. özel etap olmak üzere toplamda 625 km’den oluşan yarışta üç günde altı farklı etap koşuldu. Pafos şehrinde yapılan özel seyirci etabıyla da binlerce ralli severi toplamayı başaran yarışta, geçen sene olduğu gibi ülkemizi temsil eden tek Türk ve tek kadın ekip olarak Burcu Çetinkaya-Çicek Güney ikilisi start aldı.

Türkiye Tanıtım Fonu, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı, Goldenbay Turizm, Ansell, Red Bull, Sonax, Yokohoma, Dexter ve Teknotel sponsorluğunda, Parkur Racing desteği ve Ercan Kazaz koçluğunda yarışan ikili, bu sene rallilerden uzak kalmanın pasını sonunda attı. 9. özel etapta genel klasman 11. zamanı yaparak dünya çapında lider pilotların arasında üst sıralarda yer almayı başaran Çetinkaya-Güney ikilisi, yarışın ikinci günü 27. sıradan 17. sıralara kadar yükselmeyi başardı. Türk ekibi son özel etabı da tamamladıktan sonra teknik bir nedenden dolayı benzini bitince finişi göremese de, onları destekleyenleri kaydettikleri gelişimle sevindirdi.

Zorlu başlayan bu sezonu bitirmelerine az kalan ekibin pilotu Burcu Çetinkaya yarşın ardından duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Bu sene kariyerimin en zor senesi. Ümitsizliğe kapıldığım anlar bile oldu. Fakat bu yarışta yeniden güvenim yerine geldi. İnşallah Hitit Rallisi ve Dubai’de artık eski günlere dönmek istiyorum.” Ekibin co-pilotu Çiçek Güney ise: “Zorlu bir yarıştı ancak bizlere inananlara performansımızı daha da artirabileceğimizi gösterdiğimiz için mutluyuz. Önümüzdeki yarışta bu grafiği daha da yukarıya taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ekibi, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın son ayağı olan Hitit Rallisi’nde Skoda Fabia S2000 araçlarıyla 19-10 Kasım tarihlerinde Antalya’da yarışacak. Milli sporcularımız, bu yarışın ardından da 01-03 Aralık tarihlerinde ülkemizi Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın son ayağı olan Dubai Rallisi’nde temsil edecek.

Top