You are here
Home > WORLD > WRC > Şampiyon Loeb

Şampiyon Loeb

2011 WRC sezonunun son yarışı olan Galler Rallisi büyük bir heyecan ve sürprizler ile müthiş bir mücadeleye sahne olurken, ilk gün yaşadığı kaza ile yarışa devam edemeyen Hirvonen, Sebastien Loeb’e sekizinci şampiyonluğu hediye etti.

En yakın rakibinin yarışdışı kalması ile rahatlayan Loeb temposunu hiç düşürmeyip kazanma yolunda Ford’un iki numaralı pilotu Latvala ile mücadele girişti.

Yarışın son günü normal etapta tersten gelen bir araç ile çarpışan Loeb talihsiz biçimde yarışdışı kalınca Latvala geçen sezon Finlandiya’dan sonra ilk WRC yarışını kazanmış oldu.

Latvala, “Gerçekten büyük bir mutluluk içindeyim. 470 gün sonra tekrar podyumun zirvesinde olmak müthiş. Sezonun tamamlamak için müthiş bir zafer oldu.” dedi.

Latvala’nın hemen arkasından ikinci olarak WRC’deki en iyi derecesini elde eden Mads Ostberg ise, “Her açıdan zorlu geçen bir sezonun ardından bu ikincilik bizim ve sponsorlarım için çok önemli idi.”

Ostberg’in takım arkadaşı Henning Solberg ise podyumun son basamağını Mini pilotu Kris Meeke ile girdiği mücadele sonucundan hak etti.

Yarışın daha ilk etabında aracına hasar vererek yarışdışı kalan Sebastien Ogier ise son etabı kazanarak ekstra puanlara sahip oldu.

Geçirdiği kazadan yara almadan kurtulan Loeb ve co-pilotu Elena yaşadıkları şanssızlığa rağmen gayet mutlu idiler.

2012 WRC sezonu 17-22 Ocak tarihlerinde koşulacak olan Monte Carlo Rallisi ile start alacak.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top