You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Çukurova Son Yarışta Zirveyi Hedefliyor

Çukurova Son Yarışta Zirveyi Hedefliyor

Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en eski rallisi olma özelliğini taşıyan “Hitit Rallisi” 19 – 20 Kasım tarihleri arasında Antalya’nın Kemer bölgesinde gerçekleşecek.

Yüce Auto sponsorluğunda 2011 Türkiye ralli şampiyonasında Bonus Parkur Racing adına Fabia S2000 ile yer alan Burak Çukurova sezonun son yarışında en iyi dereceye ulaşmayı hedefliyor.

38 yıldır toprak zemine sahip olan ralli, bu yıl da Antalya Kemer bölgesinde Dünya Ralli Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan parkurda koşulacak.

9 tanesi özel etap olmak üzere toplam 424 kilometrelik toprak zeminde Fabia S2000’in üstünlüğünü kanıtlamaya çalışacağını belirten Çukurova “Bu sene yaşadığımız bir takım talihsizliklerden dolayı şampiyonada istediğimiz yerde değiliz. Ancak sezonun bu son yarışını en iyi derecelerle tamamlamak istiyoruz. Üç kere Avrupa şampiyonu olmuş bir pilota karşı yarışacak olmaktan dolayı da heyecanlıyız. “açıklamasında bulundu.

Toplam 7 yarıştan oluşan 2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’ni zaferle sonuçlandırarak birincilik kürsüsünde yer alan Çukurova, Bursa’da kazanılan zaferin ardından ikinci olarak tamamladığı Türkiye Ralli Şampiyonasının son yarışı olan Antalya Kemer’deki Hitit Rallisi’nde de Skoda Markasını podyuma taşımak istiyor.

Top