You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Bonus Parkur’dan HAT TRICK

Bonus Parkur’dan HAT TRICK

Sezonun son yarışı Hitit Rallisi’nde 5 ekiple start alan Bonus Parkur Racing, genel klasmanda ilk 3 dereceyi elde ederek hat trick yaptı. Aynı zamanda historic klasmanında da birinciliği elde eden takım, sezonu müthiş bir finalle noktalamış oldu…

Kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen 38.Hitit Rallisi 19-20 Kasım tarihlerinde Antalya Kemer’de gerçekleştirildi. 2011 Türkiye Ralli Şampiyonası 7. ve son ayağı olan organizasyona 5 ekiple katılan Bonus Parkur Racing, ilk 3 dereceyi elde ederek sezonu müthiş bir başarı ile kapatmış oldu. Klasman dışı yarışan iki pilot Volkan Işık ve İtalyan Avrupa Şampiyonu Luca Rosetti’nin düellosunun galibi Volkan Işık olurken, Luca Rosetti ikinciliği elde etti. Her iki pilota organizatör kulüp ANOK tarafından özel ödüller verildi.

Türkiye Ralli Sınıf 3 Birinciliği’ni sezonun bitimine 2 yarış kala garantileyen takımın tecrübeli pilotu Ercan Kazaz, zorlu ralliyi Emire Cantürk’ün co-pilotluğunda genel klasman birincisi olarak tamamladı. 2002 yılında Anatolian Rally’de bu parkurda birinciliği elde eden Kazaz, Bursa’da çok yaklaştığı birinciliğe Antalya’da bu kez grup N bir otomobille ulaşmayı başardı. Başarılı co-pilot Emire Cantürk de kariyerinin ilk genel klasman birinciliğinin yanı sıra bir kez daha En İyi Bayan Co-Pilot ödülünün sahibi oldu.

Skoda Yüce Auto destekli Burak Çukurova-Ünal Tezel, Skoda Fabia S2000 ile mekanik problemler ve ayar sorunları ile boğuştuğu Kemer’den S2000 otomobillerin yer aldığı Sınıf 2’nin birincisi olarak ayrıldı. 2011 sezonunda Ege ve Bursa rallilerini kazanan Çukurova, Hitit Rallisi’nde genel klasman ikinciliğini kazanırken sezonu da Türkiye Ralli Şampiyonası ikincisi olarak noktaladı.

Türkiye Tanıtım Fonu, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı, Goldenbay Turizm, Ansell, Red Bull, Sonax, Atlasjet, Yokohoma, Dexter ve Teknotel sponsorluğunda ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil eden Burcu Çetinkaya, bu kez Özden Yılmaz ile ve Skoda Fabia S2000 direksiyonunda bir süre uzak kaldığı ülkemiz parkurlarına dönüş yaptı. Bonus Parkur Racing adına start alan olan Çetinkaya genel klasman üçüncüsü olarak kariyerinin en başarılı sonucunu elde etti. Aynı zamanda yarışın “Bayan Pilotlar Birincisi” olan Çetinkaya, sınıf 3’ü de ikinci sırada tamamladı.

Takımın genç bayan ekibi Burcu Burkut Erenkul-Ceren Ergun da Sonax, a haber, İstanbul Aydın Üniversitesi, Musluoğlu Otomotiv ve Maxim Resort Hotel desteğinde bayanlar ve genç pilotlar ikincisi olurken sınıf 8’de de üçüncülüğün sahibi oldu.

Türkiye’de historic rally kategorisinin gelişmesi için spora yeni otomobiller ve pilotlar kazandırmayı misyon edinen Parkur Historic adına start alan Yağmur Yaşar Bostancı-Berk Kocaman 1976 model Ford Escort MKII historic klasmanı ve Kategori 2 birincisi olarak sezona nokta koydu.

Top