You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Şenbahar’dan Muhteşem Sezon Finali

Şenbahar’dan Muhteşem Sezon Finali

Bursalı şampiyon pilot Ünal Şenbahar, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın son yarışı olan Hitit Rallisi’nde, kariyerinin en iyi derecesini elde ederek genel klasman dördüncüsü ve sınıf 2 üçüncüsü olarak finişe ulaştı.

2011 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yedinci ve son yarışı olan Hitit Rallisi Ankara Otomobil Sporları Kulübü ANOK tarafından 19-20 Kasım tarihlerinde Antalya Kemer’de düzenlendi. Türkiye’nin en eski rallisi olma özelliğini taşıyan ve 38 yıldır toprak zemine sahip olan yarış, geçmiş dönemde Dünya Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yapan parkurda koşuldu.

19 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’da Kemer Belediyesi önünden verilen seramonik startla başlayan rallinin ilk gününde 4, ikinci gününde 5 olmak üzere toplam 9 özel etap geçildi. Cumartesi akşamı Akdeniz Üniversitesi Seyirci Özel Etabı’nda mücadele eden ekipler, zorlu ralliyi 20 Kasım Pazar günü Kemer’deki servis alanında tamamladılar.

Kariyerinde 4 şampiyonluk bulunan Bursalı pilot Ünal Şenbahar da, 2011 sezonundaki yedinci sınavında Pegasus Racing adına Fiat Abarth Punto S2000 direksiyonunda, Emir Şahin ile start aldı. 2008 yılında bu parkurda Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye ayağıdan start alan Şenbahar, iki günlük bu zorlu mücadeleyi genel klasmanda dördüncü ve S2000 otomobillerden oluşan sınıf 2’de üçüncü sırada finişe ulaştı.

Bu sonuçla kariyerinin en iyi derecesini elde eden Şenbahar, 66.kupasını müzesine taşırken tecrübeli genç co-pilotu Emir Şahin ile Aralık ayında 3 yarış olarak düzenlenecek İstanbul Ralli Kupası’nda mücadele etmek üzere hazırlıklara başladı.

Top