You are here
Home > WORLD > WRC > Sebastien Ogier VW Transferini Değerlendirdi

Sebastien Ogier VW Transferini Değerlendirdi

Son yılların en önemli ve fırtınalı genç yıldızı olan Sebastien Ogier, bu hafta başında Volkswagen Motorsport ile anlaştığını açıklayarak, herkesin beklediğinden çok farklı bir yola girmiş oldu. Ogier, transferi ile ilgili olarak çok özel bir röportaj verdi.

VW Motorsport Patronu Kris Nissen’in basın toplantısında kendisine Almanca sözlük hediye etmesi sorularına 28 yaşındaki Fransız pilot, “Maalesef okulda hiç Almanca dersi almadım. Mühendisler ile daha rahat anlaşabilmem için önemli kelimelerin ve deyimlerin olduğu bir sözlük hediye edildi. Ciddi biçimde çalışmam lazım kesinlikle kolay bir dil değil.” derken, herkesin beklentisinin Ford’a geçmesi olduğunu bu kararı nasıl verdiğinin sorulması üstüne, “Gelen tekliflerin tamamını değerlendirdik. Ford’un bu spordaki geleceği Volkswagen kadar net değil. Her teklifin artıları ve eksilerini bir araya getirip üstüne Carlos Sainz’in beni ikna etmesi üzerine kararımı verdim.” dedi.

2012 programı hakkındaki sorulara ise, “Şu an 20 haftalık test programımız mevcut. Buna ek olarak Skoda Fabia Super2000 ile WRC sezonunun tamamını takip edeceğim. Oldukça yoğun bir sezon olacağı şüphesiz. Bunu gelecek için bir adım olarak görüyorum. 2012’de puan ve şampiyonluk peşinde olmayacağım fakat 2013 sezonu ve kendi kariyerim adına büyük bir ileri adım olacak. Polo’nun da A’dan Z’ye bütün geliştirilmesi sürecinde olacağım için çok heyecanlıyım.” dedi.

Basın açıklamasının ardından bütün takım ile tanışan Ogier ve yardımcı sürücüsü Ingrassia takımın sahip olduğu heyecan ve disiplinden çok etkilendiklerini belirttiler.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top