You are here
Home > WORLD > WRC > Peugeot 208 R2 Tanıtıldı

Peugeot 208 R2 Tanıtıldı

Peugeot Sport uzun süren sessizliğin arından 208 şasisi üzerine inşa edilen ilk yarış versiyonu olan 208 R2 resmen tanıttı.

Daha önce yapım aşaması ve asfalt testlerden fotoğraf ve videoları basına veren Peugeot Sport, dün yaptığı lansman ile aracı basınla buluşturdu.

Pugeot 207 R3T ve Volant serilerinin devamı niteliğindeki araç, R2 sınıfının sınırlarını zorlayarak, ulusal ve uluslararası alanda ekiplerin önünü açmayı hedefliyor.

Peugeot Ürün Direktörü Laurent Blanchet yaptığı açıklamada, “208, 205 ve 206’nın ruhunu ve 207’de kazanılan deneyimlerin bir araya geldiği modern bir araç. Giydirmesinden de görebileceğiniz gibi araç Peugeot Sport’un geçmişini ve geleceğini bir araya getiriyor.” dedi.

208 şu an piyasada bulunan Citroen C2, Renault Twingo, Skoda Fabia’nın R2 versiyonlarına göre birçok yenilik içermekte.

En dikkat çekici özelliklerinden biri 207’e göre temel ağırlığının 40 kilo daha hafif olması.

Geniş aks aralığı da aracı daha dengeli hale getiriyor.

Ayrıca 1.6 VTİ motordan baz alınarak üretilen R2 motoru kağıt üzerinde 185 beygir güç üreterek rakiplerinin açık ara önüne geçiyor.

Yüksek gücüne rağmen 207 Volant serisi araçlara göre yakıt tüketimi daha düşük olan araç böylece çevre dostu olmayı da başarıyor.

Geleneksel R2’lerde yerden sabitlemeli beş ileri şanzıman ise direksiyona monte biçimde dizayn edilerek hem pilot için daha kullanışlı hemde daha hızlı kontrol edilebilir hale getirilmiş.

Süspansiyon anlamında daha fazla hareket kabiliyetine sahip 208, gücünü Alcon’dan alınan 184 mm çaplı debriyajla gücünü Michelin lastiklere aktarıyor.

208 R2’nin kısa sürede iki çeker ve tek marka kupaları arasında zirveye oturacağına inan Peugeot Sport yetkilileri, 208 şasisi üzerine inşa edilen diğer araç 208 R5’in de FIA’nın kesin kuralları açıklar açıklamaz kısa sürede tanıtılacağını duyurdular.

208 R2 ilk sınavını gelecek hafta Korsika’da koşulacak olan Tour de Corse’de “0” numaralı araç olarak verecekken, direksiyona Stephane Sarrazin geçecek.

Elbette en merak edilen konu 208 R2’nin fiyat etiketi.

Yapılan açıklamada, R2 kitinin 37.500 euro’dan satışa sunulacağı belirtilirken, arzu eden müşterilerine 57.500 euro fiyat ile asfalt ya da toprak olarak hazır teslim edilebileceğini de belirttiler.

Ayrıca kit fiyatında asfalt ve toprak dönüşüm kitlerinde dahil olduğu gelen bilgiler arasında.

İlk müşteri aracının teslim tarihide 2012 Kasım olarak duyuruldu.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BZP-aDb6Aws&sns=fb[/youtube]

Top