You are here
Home > MOTORSPORT > Kış Kupası Körfez’de Start Aldı

Kış Kupası Körfez’de Start Aldı

bom-akademi-03Borusan Otomotiv Motorsport, bugüne kadar elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarından edindiği tecrübelerini, gerçek yarış otomobilleriyle BOM Akademi Kış Kupası’nda paylaşıyor. Yarışmak isteyen herkese açık olan yarış programının ilk yarışı Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından 20 Aralık tarihinde Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. Kış Kupası ilk yarışı, 9 takım 15 pilotun 40 dakika birbirleriyle kıyasıya mücadelesine sahne olurken, Demir Uyar ve Evren Özcan pilotajında yarışan Gazcılar United takımı birinciliği elde etti.

Yarışın büyük bir bölümünü önde götüren ancak 37. turda, önündeki otomobile tur bindirme sırasında pozisyon kaybeden Ekrem Vardar ve Hasan Tansu’dan oluşan 39 numaralı Wicked Wheels takımı yarışı 2’inci sırada bitirirken 10 kapı numaralı Burak Batur ile Team BTR ise ilk yarışı olmasına rağmen yarışı 3’üncü olarak tamamladı.

Takımları ikinci yarışta ise yepyeni bir heyecan bekliyor olacak. 20 Şubat tarihinde Kars–Ardahan Çıldır Gölü üzerinde oluşturulacak buz pistinde yarışacak takımlar, EKSİ36 kulübü organizasyonu ile Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek bu mücadelenin baş kahramanı olacaklar. Sporcular, Çıldır Gölü buz parkurunda bu kez en iyi zamanı gerçekleştirmek için eleme usulü yarışacak. Kış Kupası final yarışı için 13 Mart tarihinde Körfez Yarış Pisti’ne dönecek ve takımlar, 3 yarıştan topladıkları puanlarla sezon derecelerini elde etmiş olacak. Kupanın belkide en büyük sürprizi ve ödülü ise kazanan takımın Borusan Otomotiv Motorsport’un 2 kez dünya şampiyonluğuna ve 6 kez Türkiye Şampiyonluğuna ulaşmış yarış otomobili BMW 320si ve şampiyon pilot İbrahim Okyay ile özel bir test günü gerçekleştirmesi olacak. Testte data sistemi ve yarış mühendisi eşliğinde kendi performanslarını İbrahim Okyay ile kıyaslama şansı yakalayacak takım pilotları, böylece kendi gelişimleri için önemli bir şans elde etmiş olacak.

Top