You are here
Home > NATIONAL > Mikkelsen İtalya Toprak Kupası Şampiyonu

Mikkelsen İtalya Toprak Kupası Şampiyonu

2011 sezonu başında Skoda İngiltere ile IRC sezonunu takip etmeye başlayan genç yıldız Andreas Mikkelsen, Skoda’nın kendisine atadığı görev ile Skoda İtalya adına İtalya Toprak Kupası’nda da başladığı mücadelesini son yarış olan Conca d’Oro Rallisi’nde elde ettiği puanlarla şampiyon olarak tamamladı.

Kupanın altı ayağından beşinde mücadele eden ve bu yarışların üçünde podyumun zirvesinde yer alan Mikkelsen, geçen hafta koşulan Conca d’Oro Rallisi’nde de müthiş bir performans ile ilk yedi etabı kazandıktan sonra yaşadığı elektrik arızası ile altıncılığa kadar gerilemesine rağmen finişe üçüncü sırada ulaşarak şampiyonluğu 110 puan ile kazandı.

Mikkelsen, “Skoda’ya bana bu fırsatı sağladığı için ayrıca co-pilotum Ola Floene’ye İtalya’da da beni yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. Sezon başında IRC programının asfalt temelli olması beni zorlamıştı. Fakat İtalya Toprak Ralli Şampiyonası’nda toprak yarışlarda Skoda Fabia Super2000 ile müthiş bir uyum yakaladık ki, bu uyum ve başarım IRC’nin toprak ayaklarında da beni olumlu etkiledi. İskoçya’yı kazanmamda ki en büyük etkenlerden biri de budur. Bu motivasyon ile Kıbrıs’ta elimden gelenin en iyisini yapacağım. Umarım 2012’de de İtalya’da yarışma şansım olur.” dedi.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top