You are here
Home > TURKEY > Mahalli > İstanbul Ralli Kupası’nda Sürprizler

İstanbul Ralli Kupası’nda Sürprizler

Kısa adı İSOK olan İstanbul Otomobil Kulübü, bu sene 10. yılını kutlayan İstanbul Ralli Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni kural gereği; adı İstanbul Ralli Kupası olarak güncellenen organizasyonda, bu yıl bir dizi yenilikler yapıldı.

Yine 3 yarış üzerinden yapılacak olan şampiyonada, 3 yarış da farklı etaplarda organize edilecek. Daha önceki yıllarda yapıldığı gibi, 3 yarış da aynı etaplarda koşulmayacak. Kulüp, bu sayede organizasyonda daha ciddi bir çekişme heyecanına ulaşılacağını düşünüyor.

Diğer bir süprizse, İkiÇeker Kategorisi’nin organizasyona dahil edilmesi. Bu sayede sınıf farkı gözetmeden tüm İkiÇeker otomobiller kendi arasında da mücadele etmiş olacak. Kategorinin kazananın, İstanbul Ralli Kupası İkiÇeker Birinci ünvanını kazanmış olacak.

Bu yıl, organizasyona katılım konusunda da bir kısıtlama koymaya İSOK; daha önce şampiyon olanların da katılımı için Veteranlar Kategorisi açtı. Bu sayede eski şampiyonlar da, İstanbul Ralli Kupası’ndaki mücadeleye dahil olabilecekler.

Bu yıl ki organizasyona her yarışta 50-60 arası bir katılım olacağı tahmin ediliyor.

Top