You are here
Home > WORLD > WRC > Raikkonen Resmen Formula 1’e Döndü

Raikkonen Resmen Formula 1’e Döndü

Son iki sezondur Citroen JR ve kendi takımında WRC parkurlarında yer alan, 2007 Formula 1 şampiyonu pilot Kimi Raikkonen, dün akşam yapılan açıklama ile resmen Formula 1’e geri döndü.

Geçtiğimiz sezon başında da çeşitli ekiplerden gelen teklifleri değerlendiren ama rallide karar kılan Finli pilot, 2012 sezonunda Lotus-Renault takımı ile yarışmak için anlaşmaya vardı.

Raikkonen, “İki yıllık bir aradan sonra Formula 1’e dönmekten dolayı çok mutluyum. Rallilerde edindiğim tecrübe benim şampiyon olduğum disipline açlığımı arttırdı.” dedi. Takım sahibi Gerard Lopez ise, “Bütün sezon yaşadığımız sorunlara rağmen 2012 için yepyeni bir araba ve yepyeni bir isim ile harika bir takım oluşturmaya çalıştık. Kimi bunun son ayağı oldu. Artık yeni sezona her şeyimiz ile hazırız.”dedi.

Lotus-Renault takımı 2011 sezonu başında bir rallide kaza yaparak uzun bir iyileşme sürecinde olan Robert Kubica’dan geçtiğimiz haftasonu hala tam olarak hazır olmadığını ve sezona yetişemeyeceği haberini alınca rotasını bir numaralı koltuk için tecrübeli pilotlara çevirmişti.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top